Recept: Vegetarische tofu flappen met sate & rijst

Home & Kitchen / 08 februari 2019
Recept: Vegetarische tofu flappen met sate & rijst
Ik kreeg een aantal vriendinnen te eten en ik voel me er goed bij om steeds bekender te worden met leuke vegetarische gerechten. Dit recept was een toppertje dus die deel ik graag met jullie!

Vegetarisch koken voor vriendinnen

Voor nieuwe gerechten laat ik me graag inspireren op het internet. Er is zoveel te vinden! Ik vind het fijn om minder vlees te consumeren en dus ging ik aan de slag met tofu. Dit tofu recept vond ik via de receptenmaker van HelloFresh en heb er zelf een eigen twist aan gegeven door de tofu en groente in bladerdeeg te verpakken. Misschien iets minder goed voor de calorieën, maar wel zo feestelijk op je bord! En dat mag toch wel als je gezellig eters krijgt?! Iedereen was enthousiast dus ik deel het gerecht graag met je.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 400 g. sperziebonen
  • 2 rode paprika's
  • 1 rode peper
  • 2 pakjes gekruide tofu
  • 1 ei
  • 350 g. rijst (bijvoorbeeld Jasmijn of Pandan)
  • Pakje bladerdeeg (10 stuks)
  • Satesaus voor 4 personen
  • 3 el. ketjap manis
  • 4 tl. kerriepoeder
  • Olijfolie
  • Gezouten pinda's (garnering)
  • Kokos rasp (garnering)

Aan de slag!

1. Het voorbereidend werk: Snijd de boontjes in 3 gelijke stukken en snijd de paprika in kleine stukjes. Verwijder de pitjes uit de rode peper en snijd deze vervolgens ook in hele kleine stukjes. Hak de pinda's grof en klop het ei los in een apart bakje.

2. Verwarm de oven voor op de temperatuur die aangegeven staat op het pakje van het bladerdeeg. Leg de (bevroren) bladerdeeg plakjes alvast op het ovenrekje (buiten de oven!) zodat deze alvast kunnen ontdooien (2 stuks pp).

3. Kook de bonen in 3 à 4 minuten beetgaar en spoel af met koud water. Kook de rijst ook volgens verpakking.

4. Maak de satésaus samen met 3 el. ketjap warm volgens verpakking, tot deze de gewenste dikte heeft. Maak hem niet te waterig, anders worden de bladerdeeghapjes slap.

4. Verhit in een wok olijfolie, de rode peper en de kerriepoeder ongeveer 1 à 2 minuutjes. Doe vervolgens de boontjes en paprika erbij en wok dit 2-3 minuten. Voeg tot slot de tofu en satésaus toe en bak deze nog 3 minuutjes mee.

5. Nu kun je de bladerdeeghapjes gaan maken. Schep met een lepel een beetje op elk bladerdeeg en vouw ze dubbel zodat ze een driehoekvorm krijgen. Maak de zijkanten dicht door er met een platte vork langs te gaan en prik een paar gaatjes in de bovenkant. Besmeer de zijkanten nu met het losgeklopte ei. Zet deze in de oven tot het bladerdeeg mooi bruin is.

bladerdeeghapjes-maken

6. Je kunt nu de borden gaan opmaken. Voorzie elk bord van rijst, 2 bladerdeeghapjes en besprenkel het geheel met de pindastukjes en kokosrasp.

vegetarische-bladerdeeghapjes

lekkere-vegatarisch-recept

Eet smakelijk!

Zoek jij nog meer vegetarische inspiratie? Deze geitenkaas hapjes zijn ook erg lekker en feestelijk om tijdens een borrel of diner te serveren.


Deel dit:

Geschreven door: Redactie


Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 1 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

183172

Nieuwe leden

21-04-2019
20-04-2019
20-04-2019
20-04-2019

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum