Recept: Sushi Tuna Roll

Home & Kitchen / 31 juli 2017
Recept: Sushi Tuna Roll
http://healthyfitjo.nl/low-carb/sushi-tuna-roll/
Sushi is echt één van mijn favorite foods! I love sushi! En af en toe moet het ook gewoon kunnen, maar wil je nou wat vaker van sushi genieten? Probeer dan eens deze Tuna (Hand)Roll! Boordevol eiwitten en laag in koolhydraten én calorieën. Ideaal als lunch of lichte avondmaaltijd, it’s your call!

Wist je trouwens al dat nori vellen heel gezond zijn? Ze zitten vol met goede vitamines en en mineralen zoals jodium, ijzer, magnesium en de vitamines A, B6 en B12. Daarnaast zitten ze ook nog eens boordevol eiwitten! Daarom vandaag een lekker recept voor een tuna sushi.

Wat heb je nodig? (voor 1 persoon)

  • 2 nori vellen
  • 1x tonijn uit blik
  • 1 sjalot
  • 1 grote augurk (of 2 kleine)
  • 2 el magere kwark
  • 1/2 avocado
  • 1/2 komkommer
  • 1/2 winterpeen
  • Peper & zout
  • Kikoman sojasaus

Hoe maak je het?

1. Maak de tonijnsalade door de tonijn, te mixen met de in stukjes gesneden sjalot en augurk en deze te mengen met 2 eetlepels magere kwark.
2. Snijd de komkommer en winterpeen in dunne reepjes en de avocado in plakjes.
3. Pak de nori vellen en knip deze in de lengte doormidden in twee gelijke stukken. Neem een half nori vel en leg deze met de glimmende kant naar beneden. Bedek nu de linkerhelft (precies een vierkantje) van het nori vel met de tonijnsalade.
4. Maak met een lepeltje een diagonale geul om de vulling in te doen. Deze geul loopt van de rechteronderhoek tot de linkerbovenhoek van de tonijnsalade. Leg nu de reepjes winterpeen, komkommer en avocado diagonaal op de tonijnsalade. Vouw de nori met de tonijnsalade over de vulling en rol deze op als een puntzakje
4. Herhaal dit met de andere drie vellen nori tot alles op is. Serveer de Tuna Roll met sojasaus en klaar is je healthy sushi!


Deel dit:

Geschreven door: Jolien van Brouwershaven - www.healthyfitjo.com

Jolien van Brouwershaven

Mijn naam is Jolien, krullenbol uit het Oosten van het land. Ik studeer een master Psychologie aan de Universiteit Twente en ik houd mij in mijn vrije tijd vooral bezig met mijn sport waterpolo, fitness en het bedenken en bereiden van gezonde gerechten. Sinds een aantal maanden ben ik een website begonnen om mijn recepten met anderen te delen. Op mijn website www.healthyfitjo.com vind je allerlei gezonde versies op niet zo’n gezonde recepten. ‘Healthy versions of fastfood’ noem ik ze ook wel. Ik zou het super leuk vinden als je eens een kijkje zou nemen op mijn website. Ook ben ik te vinden op Facebook en Instagram voor je dagelijkse fitness- & foodinspiratie!Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 1 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

200172

Nieuwe leden

19-09-2019
19-09-2019
19-09-2019
19-09-2019

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin