Recept: Kwarkbrood met Chocolade en Kokos

Home & Kitchen / 13 februari 2017
Recept: Kwarkbrood met Chocolade en Kokos
http://healthyfitjo.nl/recept/choco-coco-kwarkbrood/
Een super makkelijk, gezond en vooral lekker recept voor een kwarkbrood! Perfect als ontbijt of tussendoortje!

Een kwarkbrood is één van mijn favoriete recepten! Geen dure of moeilijke ingrediënten, alles haal je gewoon in de supermarkt! Daarnaast is het echt super makkelijk om te maken, dus geen excuses om dit lekkere en gezonde kwarkbrood eens uit te proberen, ideaal als tussendoortje of ontbijt! Dit is ook nog eens Chocolade & Kokos Kwarkbrood... Do I need to say more? Ik bedoel, hallo Chocola & Kokos is toch een gouden combinatie? Snel aan de slag dus!

Wat heb je nodig?

  • 150 gram havermeel (fijngemalen havermout in een keukenmachine)
  • 100 gram boekweitmeel/speltmeel/volkoren meel
  • 1 ei
  • 250 gram magere Franse kwark
  • 1 banaan
  • 30 gram pure cacao poeder
  • 30 gram kokosrasp
  • 100 ml ongezoete amandelmelk
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 eetlepel stevia
  • 1 snufje zout

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Meng de banaan, het ei en de kwark in een keukenmachine goed door elkaar. Heb je geen keukenmachine? Prak dan de banaan fijn en meng de kwark en het ei erdoor. Meng nu het havermeel, boekweitmeel, pure cacao poeder, zout, baking soda en het kaneel in een grote kom. Vervolgens voeg je het kwark-banaan-ei mengsel en de amandelmelk hieraan toe. Mix het met een handmixer of met een spatel goed door elkaar. Ten slotte spatel je 3/4e van de kokosrasp erdoorheen.

Bakken

Bekleed een bakblik met bakpapier of spray hem in met wat kookspray. Doe het beslag nu in het bakblik en verdeel het goed over de bodem. Strooi de rest van de kokosrasp over het beslag.

Zet de cake nu in de oven en bak hem ongeveer 40-45 minuten op 200 graden. Check tussendoor met een satéprikker even of de cake gaar is , elke oven is anders! Is hij klaar? Laat hem dan even afkoelen voordat je hem aansnijdt. Enjoy!

Het kwarkbrood blijft ongeveer 2-3 dagen vers. Je kunt hem ook invriezen, zodat je er op elk moment van kunt genieten!


Deel dit:

Geschreven door: Jolien van Brouwershaven - www.healthyfitjo.com

Jolien van Brouwershaven

Mijn naam is Jolien, krullenbol uit het Oosten van het land. Ik studeer een master Psychologie aan de Universiteit Twente en ik houd mij in mijn vrije tijd vooral bezig met mijn sport waterpolo, fitness en het bedenken en bereiden van gezonde gerechten. Sinds een aantal maanden ben ik een website begonnen om mijn recepten met anderen te delen. Op mijn website www.healthyfitjo.com vind je allerlei gezonde versies op niet zo’n gezonde recepten. ‘Healthy versions of fastfood’ noem ik ze ook wel. Ik zou het super leuk vinden als je eens een kijkje zou nemen op mijn website. Ook ben ik te vinden op Facebook en Instagram voor je dagelijkse fitness- & foodinspiratie!



Lees meer over deze blogger


Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Nieuwe leden

john kranendonk
18-06-2018
Diede
18-06-2018
Joyce
18-06-2018
Diana
17-06-2018

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Volg ons op Instagram