Stevige pompoensoep

Home & Kitchen / 30 oktober 2015
Stevige pompoensoep
Er zijn met pompoen vele mogelijkheden, zo bak ik er regelmatig brood en muffins van. Pompoensoep is veruit het bekendste recept met pompoen, maar hoe maak je dat nou eigenlijk? Hierbij deel ik mijn super eenvoudige recept voor een liter stevige soep. Deze soep is gemakkelijk een dagje eerder te bereiden of in te vriezen. In combinatie met een afbakbroodje ideaal als snelle avondmaaltijd.

Ingrediënten

  • 800 gram geschilde pompoen in blokjes

  • 3 tenen knoflook

  • 2 bouillonblokjes (voor één liter)

  • Zwarte peper

  • Crème fraîche

Verder heb je een water, een maatbeker en een staafmixer nodig.

Doe de blokjes pompoen en drie hele teentjes knoflook in een pan met water. Kook tot de pompoenblokjes gaar zijn. Verwijder de teentjes knoflook. Giet de pompoen af in een maatbeker, doe 600 ml kookvocht terug in de pan bij de pompoen. Pureer de pompoen met een staafmixer tot een gladde soep. Voeg de bouillonblokjes toe en laat de soep nog even kort koken. Breng op smaak met een beetje zwarte peper (en eventueel zout). Serveer de soep met een beetje crème fraîche.


Deel dit:

Geschreven door: Hanneke Kuipers - www.healthbyhanneke.nl

Hanneke Kuipers
Als gewichtsconsulente en online lifestyle coach is mijn missie anderen te inspireren prioriteit te geven aan de ontwikkeling van een gezonde leefstijl. Hoe ontwikkel je een gezonde leefstijl? Luisteren naar je lichaam, balans vinden tussen wat je lichaam lekker vindt en wat je ogen lekker vinden. Op tijd een momentje voor jezelf nemen en helemaal niks doen. Naast blogger voor Vriendinnenonline ben ik ook trotse bezitter van mijn eigen blog Health by Hanneke, ik hoop je daar ook eens te mogen begroeten!

Liefs Hanneke Lees meer over deze blogger

Reacties (1)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

177042

Nieuwe leden

17-01-2019
17-01-2019
17-01-2019
17-01-2019

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum