Ontbijten met Overnight Oats en Gojibessen

Home & Kitchen / 21 augustus 2014
Ontbijten met Overnight Oats en Gojibessen
Dit is een recept dat zich gedurende de nacht ontwikkeld, Havermout is met name bekend van de warme ontbijtpap in de ochtend. Maar tijdens warme dagen wil je s' ochtend misschien juist wel een ijskoud bordje met pap, puur om een beetje af te koelen na een broeierige nacht. De havermout, bessen en zaden zuigen zich, gedurende de nacht, helemaal vol met de melk en worden vanzelf een beetje 'papperig' .

Ontbijt voor 1 persoon

Ingrediënten:

  • 4 eetlepels glutenvrije havermout,
  • 1 eetlepel chiazaad,
  • 1 eetlepel (gebroken) lijnzaad,
  • 1 eetlepel gojibessen,
  • 1 eetlepel pompoenpitten en/of zonnebloempitten,
  • 200-250 ml (plantaardige) melk *,
  • 1 glazen pot met deksel.

Bereidingstijd: 5 minuten + 1 nacht in de koelkast

Bereidingswijze:

  1. Doe alle ingrediënten in de glazen pot. Draai de deksel er stevig op, en schud vervolgens de pot goed door, zodat alles goed verdeeld is.
  2. Zet de pot 1 nacht in de koelkast. De volgende ochtend kun je de overnight oats rechstreeks uit de pot lepelen, of giet in een kommetje.
  3. Tip: Eventueel kun je nog wat vers fruit over de overnight oats heen strooien, zoals aardbeien of blauwe bessen. Of bestrooi met cacoa nibs, of kokosschaafsel. Net wat jij lekker vindt.

Eet smakelijk!


Deel dit:

Geschreven door: Redactie


Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

193902

Nieuwe leden

21-07-2019
21-07-2019
21-07-2019
21-07-2019

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin