Mager broodbeleg; dit kun je kiezen!

Home & Kitchen / 09 januari 2017
Mager broodbeleg; dit kun je kiezen!
Shutterstock
6x mager broodbeleg om calorieën te besparen

Wil je wat calorieën besparen? Beleg dan eens je bammetje met wat anders dan kaas of worst. Beleg dan eens je broodje met de onderstaande voedingsmiddelen en je kan al tot 50 calorieën per boterham besparen!

Cottage cheese met tomaat/komkommer
Eiwitrijk, wat betekend dat het goed zorgt voor een lang verzadigd gevoel. Beetje peper en zout en klaar

Kalkoen- of kipfilet
Zelfde verhaal als hierboven. Kalkoen- of kipfilet zit boordevol eiwitten en weinig vet. Je mag gerust 2-3 plakjes op je boterhammetje doen!

Gekookt eitje
Eieren zitten vol goede voedingsstoffen! Naast dat ze veel eiwitten en goede vetten bevatten, zijn ze ook rijk aan verschillende vitamines en mineralen. Reden genoeg om je broodje vaker te beleggen met een gekookt eitje.

Tonijn uit blik (op waterbasis)
Maak je eigen tonijnsalade door tonijn te mengen met een augurk, sjalotje, 1 eetlepel magere kwark en 1 theelepel mosterd. Breng het op smaak met peper en zout en je hebt een home made tonijnsalade!

20+ of 30+ kaas
Er is niets mis met het vertrouwde bammetje kaas. Kies dan wel voor de magere varianten zoals 20+ of 30+ kaas.

Rookvlees of rosbief
Deze twee vleeswaren zijn ook laag in calorieën en vet. Daarnaast ook eiwitrijk, dus win-win!

Halvajam
Halvajam bevat een stuk minder suiker en calorieën dan normale jam. Dus heb je trek in een zoete boterham, kies dan eens voor halvajam.


Deel dit:

Geschreven door: Jolien van Brouwershaven - www.healthyfitjo.com

Jolien van Brouwershaven

Mijn naam is Jolien, krullenbol uit het Oosten van het land. Ik studeer een master Psychologie aan de Universiteit Twente en ik houd mij in mijn vrije tijd vooral bezig met mijn sport waterpolo, fitness en het bedenken en bereiden van gezonde gerechten. Sinds een aantal maanden ben ik een website begonnen om mijn recepten met anderen te delen. Op mijn website www.healthyfitjo.com vind je allerlei gezonde versies op niet zo’n gezonde recepten. ‘Healthy versions of fastfood’ noem ik ze ook wel. Ik zou het super leuk vinden als je eens een kijkje zou nemen op mijn website. Ook ben ik te vinden op Facebook en Instagram voor je dagelijkse fitness- & foodinspiratie!Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

199976

Nieuwe leden

16-09-2019
15-09-2019
15-09-2019
15-09-2019

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin