Maak je woning lenteproof!

Home & Kitchen / 25 februari 2019
Maak je woning lenteproof!
Shutterstock
In de winter is het fijn om binnen te zitten. De kachel hoog, kaarsjes aan, gordijnen dicht en met een kop thee op de bank. Het gure weer buiten gesloten. Veilig en warm in je eigen coconnetje. Nu de vogels buiten weer fluiten en het zonnetje ons al een paar mooie dagen heeft bezorgd is het tijd voor de lente! Lente in je hoofd, maar ook in je huis. Hoe doe je dat?

1: Ruim je huis op

Het is bewezen dat een opgeruimd huis je meer rust en orde geeft in je hoofd. Dus om het beste uit de lente en jezelf te halen is het opruimen geblazen! Ruim eindelijk eens die volle kast op of haal die laatste dozen van de verhuizing leeg. Dat zal je naderhand een goed gevoel geven!

2: Poetsen!

Nu je woning weer helemaal opgeruimd en netjes is, wordt het tijd voor de grote voorjaarsschoonmaak! Zet de ramen openen voor frisse lucht, de radio lekker luid met heerlijke meezingers en trek die roze schoonmaak handschoenen aan! En vergeet vooral niet die hoekjes..

3: Schilder een muur in een nieuwe tint

Het is fijn om je interieur aan te passen aan het nieuwe seizoen. Een nieuwe kleur in je woning is een snelle manier om dat voor elkaar te krijgen! Schilder daarom een muur in een andere kleur. Ga voor een zomerse tint waar je vrolijk van wordt. Matte pasteltinten zijn bijvoorbeeld perfect voor een zachte lente look in je huis.

4: Haal die zware gordijnen van de rails

Donker en/of zware gordijnen absorberen veel licht van buiten. In de lente haal je juist zoveel mogelijk licht naar binnen. Een raam zonder gordijnen zorgt voor een frisse uitstraling aan de ruimte. Mocht je dit toch te kaal vinden, kun je de ‘winter’ gordijnen vervangen door gordijnen van een lichtere kleur en een opener structuur. Zoals een inbetween gordijn of vitrage.

5: Vervang je hoogpolige vloerkleed of schapenvacht

In de winter voelt een hoogpolig vloerkleed heerlijk warm aan je voeten. Maar dit is de lente niet meer nodig. Kies nu juist voor een laagpolig vloerkleed van bijvoorbeeld katoen of sisal. Dit staat veel frisser in de lente.

6: Pas je woonaccessoires aan

Berg je donkere, ruwe en massieve woonaccessoires op en haal de lichte woonaccessoires tevoorschijn (of geef jezelf nieuwe woonaccessoires cadeau als beloning voor het opruimen en poetsen). Mooie pasteltinten, blank hout, linnen, wit en zacht grijs. Je kunt de accessoires direct aanpassen op de kleur van je pas geverfde muur!

7: Vul je huis met kleurige bloemen

Als laatste mogen de voorjaarsbloemen niet ontbreken voor een lenteproof huis!

Hoe haal jij de lente in huis? Laat het ons in een reactie hieronder weten.


Deel dit:

Geschreven door: Aukje Rijpma - www.stedsk.nl

Aukje Rijpma

Mijn naam is Aukje Rijpma. Naast het bloggen op vriendinnenonline heb ik mijn eigen interieurontwerpbureau genaamd STEDSK www.stedsk.nl. Ik adviseer en ontwerp mooie interieurs voor particulier en zakelijk. Aan huis, maar ook online (voor wanneer je niet in het noorden van het land woont). Daarnaast ben ik bezig met het opzetten van een webshop.Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

221148

Nieuwe leden

03-07-2020
03-07-2020
03-07-2020
03-07-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin