Hoe je lelijke potjes en flesjes kunt wegwerken in je badkamer of keuken

Home & Kitchen / 27 juli 2020
Hoe je lelijke potjes en flesjes kunt wegwerken in je badkamer of keuken
Foto door Karolina Grabowska, Pexels
Ben jij niet zo blij met items in je keuken of badkamer die je eigenlijk niet in het zicht wilt hebben, maar die je toch vaak gebruikt en dus wel bij de hand wilt hebben? Denk aan afwasmiddel, (hand)zeep, de afwasborstel, haarborstel, sponsjes, watjes en ga zo maar door. Je kan ze natuurlijk opbergen, als je genoeg plek hebt, of je kunt de lelijke items vervangen door een mooiere en duurzame variant. Deze zijn niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor jouw inrichting! Hieronder deel ik wat tips.

Kies voor hout of rvs

Veel plastic en gekleurde items kun je vervangen door bijvoorbeeld hout of rvs. Deze zijn meestal veel duurzamer en daarnaast staan ze ook nog eens mooi. Ook zorgt het voor een rustige uitstraling door de eenheid in kleur en materiaalgebruik. Denk aan houten een afwasborstel, borsteltje, zeephouder etc. Wist je dat je de borstel van een houten afwasborstel zelfs kunt vervangen? Hoe handig is dat!

Producten die je in rvs kunt kopen zijn bijvoorbeeld een zeefje, maatbeker, trechter en ga zo maar door. Tip: deze mooie en handige producten hebben in overvloed bij de Dille & Kamille. Wat een heerlijke winkel is dat! In de badkamer kan je veel flessen en bakjes vervangen door te kiezen voor duurzame herbruikbare opties, zoals herbruikbare wattenschijfjes of shampoo/zeepbars in plaats van flessen. Duurzaam en ook nog goed voor de look van je badkamer.

Zelf vullen van glazen flessen en potten

Tegenwoordig zijn er steeds meer natuurlijke varianten van zeep en schoonmaakmiddelen te koop. Alleen de verpakkingen zijn nog steeds niet echt heel mooi, toch? Een goede optie is om zelf glazen flesjes en potten te kopen of te bewaren en die te vullen. Kies voor transparant glas of juist mooie bruine flesjes. Met een pompje erbij en leuke plakletters (zelf maken met een lettertang of labelmaker) met de tekst ‘soap’, ‘dishes’ of ‘hands’ maak je je eigen unieke en duurzame item.

Zelf bewaar ik veel potten van bijvoorbeeld soep of saus, die ik vervolgens gebruik voor noten, pasta, rijst etc.. Ik let dan wel even op de vorm van de pot en of de deksel een beetje mooi is, dus neutraal zonder merknaam.

Hoe houd jij je keuken en badkamer mooi en duurzaam? Of vind je dat helemaal niet zo belangrijk? Ik ben in ieder geval benieuwd naar jullie tips en handigheidjes!


Deel dit:

Geschreven door: Rosanne Filius - www.filiusselected.com

Rosanne Filius

Hi! Ik ben Rosanne en mijn passie is interieur. Via mijn blogs vertel ik jullie graag meer over alles rondom het interieur. Ik ben fan van mix & match in huis en het combineren van oud (tweedehands) en nieuw. Ook ben ik gek op reizen en op Amsterdam Noord, waar ik met veel plezier woon, samen met mijn vriend en twee lieve katjes. Naast het bloggen voor vriendinnenonline kan je mijn 'selected' vintage items voor in jouw interieur vinden in mijn webshop filiusselected.comLees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 1 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

230518

Nieuwe leden

02-12-2020
02-12-2020
02-12-2020
02-12-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum

Kletspraatje
Online contact
25
Overijssel
Nieuw contact
5