Interieurinspiratie nodig? Rosanne geeft je 3 tips!

Home & Kitchen / 03 juli 2019
Interieurinspiratie nodig? Rosanne geeft je 3 tips!
Nooit genoeg interieur inspiratie toch!? Tenminste ik ben gek op nieuwe ideeën voor in huis. Maar waar doe je nou eigenlijk inspiratie op? Dat is volgens mij voor iedereen verschillend. De ene persoon wil iets met eigen ogen zien, de ander wil een stof voelen of sfeer proeven, weer iemand anders houdt juist van lezen en bladeren in tijdschriften. Waar doe ik mijn inspiratie op? Nou eigenlijk overal en nergens. Dit is mijn top 3.

1. Op reis

Sowieso houd ik enorm van reizen, stedentripjes, roadtrips of verre lange reizen. Echt zo heerlijk! Tijdens een vakantie heb je vaak de tijd en de rust om echt goed om je heen te kijken. Dus dat doe ik dan ook volop! Tijdens een paar dagen Canggu, werd ik zo enthousiast van alle hippe tentjes met prachtige inrichting. De natuurlijke materialen zoals hout en riet, vaak in combinatie met stoer beton geven zo’n fijne sfeer. Maar ook de gekleurde huisjes in Spanje of Italië geven mij weer inspiratie om thuis meer kleur toe te passen.

2. Mijn dagelijkse leven in Amsterdam

In mijn dagelijkse leven in Amsterdam kom ik in veel in (woon)winkels, barretjes en restaurants. Overal waar ik kom kijk ik eigenlijk naar de inrichting. Wat ligt er op de vloer, welke verlichting hangt er, welke kleuren en materialen zijn er gebruikt en vooral welke ludieke of bijzondere elementen of combinaties zie je.

Het kunnen helemaal tiptop afgewerkte en gestylde ruimtes zijn, maar juist een inrichting van bijvoorbeeld een pop up winkel kan je veel inspiratie geven om low budget/DIY voor juist creatieve oplossingen te kiezen. Ook let ik op kleine dingen, zoals alles op tafel (vaak lege flesjes als vaasjes of blikjes als bestek/servettenhouder), het servies, maar bijvoorbeeld ook de wc rol houder op het toilet!

3. Woonbladen, - beurzen en social media

Uiteraard is online ook enorm veel inspiratie te vinden, via bijvoorbeeld Instagram of Pinterest. Ik kan mijzelf daar uren in verliezen. Dus ik probeer het online scrollen wat te beperken. Naast je eigen smaak en stijl is het volgen van de trends als inspiratie ook altijd interessant. Offline kan je los met woonbladen, beurzen en trend talks die je op de hoogte brengen van de laatste trends.

Mijn tip is eigenlijk vooral: kijk om je heen, wees nieuwsgierig (vraag waar iets vandaan komt), maak foto’s en combineer je inspiratie en nieuwe ideeën met een fijne goede eigen basis.


Deel dit:

Geschreven door: Rosanne Filius - www.filiusselected.com

Rosanne Filius

Hi! Ik ben Rosanne en mijn passie is interieur. Via mijn blogs vertel ik jullie graag meer over alles rondom het interieur. Ik ben fan van mix & match in huis en het combineren van oud (tweedehands) en nieuw. Ook ben ik gek op reizen en op Amsterdam Noord, waar ik met veel plezier woon, samen met mijn vriend en twee lieve katjes. Naast het bloggen voor vriendinnenonline kan je mijn 'selected' vintage items voor in jouw interieur vinden in mijn webshop filiusselected.comLees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

227734

Nieuwe leden

21-10-2020
21-10-2020
21-10-2020
19-10-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum