Je huis een warme uitstraling geven met houten jaloezieën

Home & Kitchen / 14 december 2017
Ad
Je huis een warme uitstraling geven met houten jaloezieën
Shutterstock
Zoek jij nog iets om je ramen te verduisteren of om wat minder inkijk in je huis te hebben? Dan kun je voor vele opties gaan zoals (rol)gordijnen, plissé of jaloezieën. Vandaag leggen wij uit hoe je met houten jaloezieën een mooie warme sfeer in huis kunt creëren.

Laat je inspireren

Om te weten wat je in huis als raamdecoratie wilt, is het handig om je eerst even goed te laten inspireren. Kijk bij anderen in huis wat zij hebben, bijvoorbeeld bij familie, vrienden, bij woonprogramma's, interieurwinkels, tijdschriften of op Pinterest. Er zijn allerlei soorten en stijlen.

De kleur van het hout

Als je voor houten jaloezieën kiest, heb je gelijk een natuurlijke sfeer en warme uitstraling in huis. Hout is er in diverse kleuren te krijgen, zorg ervoor dat de kleur die je kiest aansluit op de rest van je interieur. Hierdoor ontstaat er een eenheid en daarmee zullen de jaloezieën opgaan in het totaalplaatje. Wij hebben nog een aantal tips voor je opgesomd over kleurgebruik in huis. Ga je voor licht hout, dan lijkt de kamer vaak iets ruimer terwijl donker hout juist weer een knusse sfeer geeft.

Dikke of dunne latjes?

Jaloezieën van hout bestaan uit horizontale latjes, welke geheel naar wens dikker of dunner kunnen zijn. Ook dit stem je weer af met de rest van je interieur. Een dikkere lat is vaak wat stoerder en robuuster terwijl een dunne lat een verfijnde indruk wekt.

Isolerende werking

Wist je dat houten jaloezieën een isolerende werking hebben? Je kunt namelijk zelf afstemmen hoe ver je de latjes open zet, dus afhankelijk daarvan valt er meer of minder licht naar binnen. Dit draagt ook bij aan hoeveel kou je binnen laat, want doordat de latjes in gesloten stand over elkaar vallen houden deze een extra gedeelte van de kou buiten. Ideaal want dat scheelt in de stookkosten!

Op maat gemaakt

Je kunt houten jaloezieën op maat laten maken. Dat is erg handig, omdat er dan langs de zijkanten zo min mogelijk licht naar binnenkomt. Dus het is niet alleen mooi voor het totaalplaatje, maar ook nog eens extra fijn omdat het op die manier ook nog eens verduisterend werkt.


Deel dit:

Geschreven door: Redactie


Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

197720

Nieuwe leden

22-08-2019
22-08-2019
22-08-2019
22-08-2019

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin