Yoghurtijs met frambozenswirl

Home & Kitchen / 02 mei 2014
Yoghurtijs met frambozenswirl
Snel en simpel zelf ijs maken? Voor dit fijne ijsrecept is geen ijsmachine nodig. Het zijn maar een paar stappen en een paar uur later heb je zelfgemaakt yoghurtijs met een frambozen swirl in je vriezer staan!

Dit recept bestaat uit twee delen: het yoghurtijs en de frambozenswirl. Met onderstaande ingrediënten heb je genoeg voor 1 liter ijs.

Benodigdheden

  • Bak die in de vriezer kan
  • Mengkom
  • Staafmixer
  • Steelpan
  • Lepel


Ingrediënten:

Yoghurtijs

  • 400 ml magere yoghurt
  • 200 ml slagroom
  • 50 gram suiker
Frambozenswirl

  • 300 gram frambozen
  • 3 theelepel limoensap
  • 180 gram suiker
  • 66 ml water
  • Evt. hoorntjes of bekers


Het yoghurtijs
Begin met net kloppen van de slagroom tot vla dikte. Meng hier ook de suiker doorheen en giet daarna de yoghurt erbij. Zorg dat alles goed gemengd is en schenk de helft alvast in de bak die straks de vriezer in gaat. Zet de rest even opzij

De frambozenswirl
Voor dit recept kan je zowel verse als bevroren frambozen gebruiken. Gebruik de staafmixer om ze allemaal fijn te malen samen met het limoensap. Doe in de steelpan de suiker en het water en laat dit koken. Belangrijk is dat je dit niet roert! Laat het mengsel zo’n 10 minuten koken, maar let op dat het niet van kleur veranderd. Doe alle frambozen erbij en meng alles goed door.

Giet de helft van de frambozen bij het yoghurtijs, daarbovenop het laatste yoghurtijs en maak dit af met de rest van de frambozen. Het fijne aan dit recept is dat je er nu geen omkijken meer naar hebt. Dit ijs hoeft niet zoals vele elk half uur doorgeroerd worden. Dan zou je zelfs de swirl kwijtraken en wordt het gewoon frambozen-yoghurtijs. Na een paar uur, zo’n 5-6 in de vriezer, is je ijs klaar en kan het opgeschept worden in schaaltjes, ijshoorntjes of zo uit de bak gesnoept worden!


Deel dit:

Geschreven door: Angelique Etman - www.bakverhalen.nl

Angelique Etman

Hi, ik ben Angelique! Mijn blogs vind je hier op Vriendinnenonline, maar ook op mijn eigen blog www.bakverhalen.nl Het gaat over alles dat met bakken te maken heeft, van cupcakes en taarten tot macarons en bonbons. 



Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

199976

Nieuwe leden

16-09-2019
15-09-2019
15-09-2019
15-09-2019

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin