Groen!

Home & Kitchen / 06 mei 2014
Groen!
Shutterstock
...olijfgroen, oudgroen, lichtgroen, mintgroen, dennegroen, donkergroen, mosgroen, antiekgroen, appelgroen, legergroen, geelgroen, turkoise, blauwgroen...

Waar staat groen voor?

Groen is mijn lievelingskleur. Volgens kleurpsychologen houd je als groenliefhebber van de natuur en het leven maar ook van rust, gezelligheid, orde en vrijheid. Je bent vasthoudend, opgewekt, spraakzaam, taai en betrouwbaar. Kleur zegt veel over je persoonlijkheid, maar het kan je ook beïnvloeden!
Groen staat o.a. voor: Geestelijke kracht, evenwicht, vertrouwen, leven, kalmte, jeugd, groei, lente, overvloed, vruchtbaarheid, welvaart, rijkdom en natuur.

Groen in je interieur

Deze kleur zie je veel in het interieur, op het moment vaak de mintgroen en de vergrijsde groenen. Na een dag hard werken is het thuis heerlijk ontspannen in het groen. Natuurlijk hoeft niet alles groen, maar bijvoorbeeld één wand of in de aankleding. Ook gasten zullen zich dan snel thuis voelen bij jou thuis. De kleur zorgt namelijk voor een huiselijke en rustgevende sfeer en zal je niet snel gaan vervelen.

Groen is goed te combineren met planten en natuurlijke materialen zoals blank hout, kurk, marmer en koper. Deze combinaties zie je veel in het huidige trendbeeld.

Een leuk weetje over de kleur groen is dat het helend werkt. Wanneer je ogen moe zijn van het turen naar een beeldscherm, kijk dan eens naar een groene kleur. Het kalmeert je ogen en versterkt het gezichtsvermogen. Daarom is groen perfect om in te werken!


Deel dit:

Geschreven door: Aukje Rijpma - www.stedsk.nl

Aukje Rijpma

Mijn naam is Aukje Rijpma. Naast het bloggen op vriendinnenonline heb ik mijn eigen interieurontwerpbureau genaamd STEDSK www.stedsk.nl. Ik adviseer en ontwerp mooie interieurs voor particulier en zakelijk. Aan huis, maar ook online (voor wanneer je niet in het noorden van het land woont). Daarnaast ben ik bezig met het opzetten van een webshop.Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

209050

Nieuwe leden

18-01-2020
17-01-2020
17-01-2020
17-01-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Nieuw artikel