Gemarineerde geitenkaas met tijm, rozemarijn en olijfolie

Home & Kitchen / 30 december 2017
Gemarineerde geitenkaas met tijm, rozemarijn en olijfolie
Een goede manier om een niet zo heel bijzondere geitenkaas toch bijzonder te maken is door hem te marineren. De verse kruiden en olijfolie passen perfect bij de zachte smaak van verse geitenkaas. En door het in olie te bewaren blijft de kaas langer houdbaar. Heel fijn dus, om deze smakelijke balletjes gewoon in je koelkast te hebben voor de momenten dat je van je alledaagse bruine boterham iets leuks wilt maken.

Ingrediënten, voor ongeveer 7 balletjes:

  • 125 gram zachte geitenkaas (een ‘rol’ is handig)
  • Klein bosje verse tijm en rozemarijn (evt. ook salie of basilicum)
  • 1 el gedroogde oregano
  • Snuf grof zeezout
  • 2 tenen knoflook, gepeld
  • 1 tl gedroogde chilipepers
  • 300 ml olijfolie
  • Middelgrote luchtdichte pot

Aan de slag:

  1. Hak de helft van de verse kruiden fijn. Doe deze in een kommetje samen met het zeezout, de gedroogde oregano, de chilipepers en meng dit door elkaar
  2. Draai met je handen kleine balletjes van de geitenkaas (als je een ‘rol’ hebt kan je er makkelijk plakjes van snijden en deze rond maken, hoeft niet perfect!). Strooi er vervolgens rondom het kruidenmengsel overheen
  3. Schenk de helft van de olijfolie in de pot en doe er de overgebleven kruiden bij (met steeltjes) en de 2 hele tenen knoflook. Leg vervolgens voorzichtig de geitenkaasballetjes een voor een in de pot en schenk de rest van de olijfolie eroverheen. Hoeveel olie je nodig hebt is afhankelijk van de grootte van de pot, belangrijk is in ieder geval dat de geitenkaasballetjes helemaal bedekt zijn. Laat de balletjes 2 tot 3 dagen marineren in de pot. Heerlijk met turks-, spelt- of zuurdesembrood. Oh en vergeet niet wat van de gekruide olijfolie over je brood heen te druppelen als je het eet. Als de geitenkaasballetjes op zijn kan je ze weer aanvullen en de olie opnieuw gebruiken.

Deel dit:

Geschreven door: Diane Schaub - www.cuisinedeclementine.wordpress.com

Diane Schaub

Bonjour à tousOp de blog Cuisine de Clementine deel ik gerechten die ik met liefde kook voor vrienden & familie. Koken en eten is mijn grote passie dus ik praat, schrijf en droom er het liefst zoveel mogelijk over! Verder woon ik momenteel met mijn vriend Frederik en hondje Charlie op het mooie Aruba, en ben ik net begonnen met kitesurfen. 



Lees meer over deze blogger


Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Nieuwe leden

Manon
23-04-2018
Elly van Gaalen
23-04-2018
Annemiek
23-04-2018
Melissa
23-04-2018

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Volg ons op Instagram