Franse linzensoep

Home & Kitchen / 28 oktober 2014
Franse linzensoep
www.cuisinedeclementine.com
In Frankrijk worden linzen ook wel ‘kaviaar voor de armen’ genoemd, omdat Franse linzen klein en bijna zwart van kleur zijn. Ze worden vaak gegeten in combinatie met een langzaam gegaard stuk varkens- of lamsvlees. Deze soepvariant is heel fijn omdat je alles in een pan gooit en er (bijna) niet meer naar om hoeft te kijken. En zodra je huis gevuld is met heerlijke geuren en je maag écht hard begint te knorren, dan is ie klaar om te eten.

De gebakken spek zorgt voor een heerlijke rokerige smaak, en de spinazie en yoghurt maken de soep fris. Linzen zijn ontzettend voedzaam (ijzer, vezels en eiwitten om maar eens wat te noemen) en zorgen voor een stevige bodem.

Ingrediënten, voor 2 hongerige personen

  • olijfolie
  • 125 gram (biologische) spekblokjes
  • 1 grote witte ui, in dunne plakken
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 150 gram Du Puy (of evt. Beluga) linzen
  • 750 ml groentebouillon
  • 1 laurierblaadje/takje rozemarijn
  • 1 grote tomaat, in blokjes
  • 200 gram spinazie
  • yoghurt voor erbij
  • optioneel: stokbrood

Bereiding

Doe een flinke scheut olijfolie in een middelgrote soeppan en bak de spekblokjes, ui en knoflook ongeveer 4 minuten op hoog vuur. De spekblokjes hoeven niet helemaal knapperig te zijn en let op dat de knoflook niet verbrandt.

Giet de groentebouillon en linzen in de pan en roer het geheel door. Doe het laurierblaadje en rozemarijn erbij en laat de soep met een deksel op de pan ongeveer 30 minuten sudderen op laag vuur. Roer af en toe even door, als de soep droog kookt kan je er een scheut water bij gooien.

Voeg vervolgens de tomaat toe en laat de spinazie slinken in de pan en laat het geheel nog 10 minuten op laag vuur koken. Proef de soep en voeg evt. nog wat zout of peper toe. Serveer met een schep yoghurt en eventueel wat knapperig stokbrood.

Eet smakelijk!


Deel dit:

Geschreven door: Diane Schaub - www.cuisinedeclementine.wordpress.com

Diane Schaub

Bonjour à tousOp de blog Cuisine de Clementine deel ik gerechten die ik met liefde kook voor vrienden & familie. Koken en eten is mijn grote passie dus ik praat, schrijf en droom er het liefst zoveel mogelijk over! Verder woon ik momenteel met mijn vriend Frederik en hondje Charlie op het mooie Aruba, en ben ik net begonnen met kitesurfen. 



Lees meer over deze blogger


Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Wat is de kleur van de zon

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Volg ons op Instagram