Frambozen cupcakes

Home & Kitchen / 30 maart 2014
Frambozen cupcakes
Heb jij ook een cupcake-verslaving? Maak dan eens deze overheerlijke frambozencupcakes. Geen frambozen fan? Je kan de frambozen ook vervangen door kersen of aardbeien.

Ik zelf heb een enorme cupcake-verslaving dus vandaag deel ik het recept van deze luchtige frambozencupcakes met jullie. De cupcakes zijn afgemaakt met een topping van mascarpone crème, waarbij elke cupcake-verslaafde z’n vingers zal aflikken ;)

Benodigdheden:

  • cupcake bakblik (2x)
  • cupcake bakpapiertjes
  • mixer
  • spuitzak
  • 2 lepels en/of ijsschep

Ingrediënten cupcake:

  • 2 eieren
  • 200 gr. suiker
  • 1 el. vanille extract
  • 200 ml. Slagroom
  • 390 gr. Bloem
  • 4 el. bakpoeder
  • 200 gr. Diepgevroren frambozen
  • Citroenrasp van 1 citroen

Niet zo’n fan van frambozen? Dit recept kan je ook makkelijk maken met aardbeien, kersen of ander rood fruit.

Ingredienten topping:

  • 250 gr. mascarpone
  • 125 ml. slagroom
  • 1 el. suiker
  • 2 el. citroensap
  • Merg van 1 vanillestokje

Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 graden. Om het beslag te maken, klop je met een mixer in een grote kom het ei samen met de suiker. Hierbij mag ook het vanille extract. Doe er dan geleidelijk en omstebeurt de room, de bloem en het bakpoeder erbij. Als alles is gemixt, kan je de citroenrasp toevoegen.

Geef ondertussen de frambozen een dun laagje bloem, hierdoor hechten ze beter in het beslag en blijven ze meer op hun plek. Nadat je dit gedaan hebt, spatel je (dus niet met de mixer!) de frambozen door het beslag. Het beste is bevroren frambozen te gebruiken. Hierdoor blijven ze wat beter in vorm en zakken ze niet helemaal naar beneden het beslag in.

Klaar om te vullen
Je hebt de vulling klaar dus vul alle cupcakepapiertjes met het beslag, het is prettig om een ijsschep hiervoor te gebruiken, maar met twee lepels gaat het ook prima. De cupcakes mogen zo’n 20-25 minuten in de oven op 180 graden.

Voor de cupcakes is het natuurlijk het mooist als je een cupcakepapiertje pakt, welke matcht bij de smaak en het fruit dat je gebruikt. Ik gebruik in dit geval roze papiertjes.

Nu nog de Topping
Hiervoor hoef je alleen maar de slagroom op te kloppen samen met de suiker. Als deze dik genoeg is, meng je dit met de mascarpone Nu nog de citroensap en het merg van het vanille stokje erbij. Nu kan je de topping in de spuitzak scheppen.

Zodra de cupcakes klaar zijn, maak je met je spuitzak nog een mooie topping en kan je de frambozencupcakes nog verder versieren met bijvoorbeeld kleine bloementjes van marsepein. En nu smullen maar. Met deze frambozencupcakes zal je heel wat vriendinnen blij maken.

Wat is jouw favoriete cupcake?


Deel dit:

Geschreven door: Angelique Etman - www.bakverhalen.nl

Angelique Etman

Hi, ik ben Angelique! Mijn blogs vind je hier op Vriendinnenonline, maar ook op mijn eigen blog www.bakverhalen.nl Het gaat over alles dat met bakken te maken heeft, van cupcakes en taarten tot macarons en bonbons. 



Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 1 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

205098

Nieuwe leden

17-11-2019
17-11-2019
17-11-2019
17-11-2019

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum