Een pastagerecht voor herfstachtige dagen: Fregula

Home & Kitchen / 01 november 2014
Een pastagerecht voor herfstachtige dagen: Fregula
Fregula zijn kleine bolletjes pasta, ideaal voor in soepen en kan ook op dezelfde wijze bereid worden als een risotto. Nu het langzamerhand de tijd wordt om de dikke truien en sokken uit de kast te halen, vraagt ons lichaam ook om hartverwarmende recepten zoals deze fregula met courgette. Ideaal voor in de herfst

(lunch, voor- of hoofdgerecht voor 2-3 personen)

Ingrediënten:

  • 2 uien,
  • 2 teentjes knoflook,
  • 1 gele paprika,
  • 1 flinke courgette,
  • 150 gram (kastanje) champignons,
  • 250 gram fregula pasta,
  • ruim 1 liter (groente) bouillon,
  • 2-3 eetlepels pijnboompitten,
  • peper en zout,
  • olijfolie,
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • Parmezaanse kaas,
  • verse basilicum.

Bereidingstijd: 30 minuten

Bereidingswijze:

  1. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en hak deze fijn. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Spoel de courgette af onder de kraan en snijd in blokjes van 1 bij 1 cm. Boen de champignons schoon en snijd in plakjes.
  2. Verhit een scheut olie in een koekenpan en fruit hierin de uien, knoflook en paprika gedurende 2 minuten op hoog vuur.
  3. Draai nu het vuur iets lager, en voeg de fregula pasta en één soep-opscheplepel met bouillon toe. Blijf goed roeren zodat de bouillon volledig opgenomen wordt door de pasta (een beetje net zoals je risotto maakt). Voeg dáárna pas de volgende lepel met bouillon toe. Het duurt ongeveer een 15-20 minuten om alle bouillon op deze manier te verwerken.Fregula met courgette 3-001
  4. Ondertussen rooster je de pijnboompitten goudbruin in een koekenpan. Zet hierna apart.
  5. Let op! Na 10 minuten garen voeg je de champignons, courgette en tijm toe aan de fregula, en ga je hierna weer verder met stapsgewijs de bouillon toevoegen. Proef na totaal 20 minuten of de pasta gaar is, en voeg eventueel nog een extra schepje bouillon toe als het gerecht te droog kookt. Hij moet echt een beetje nog ‘soepachtig’ zijn.
  6. Breng op smaak met zout, peper, en een handje geraspte kaas. Garneer met de pijnboompitjes en verse basilicum.

Eet smakelijk!


Deel dit:

Geschreven door: Redactie


Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

193906

Nieuwe leden

21-07-2019
21-07-2019
21-07-2019
21-07-2019

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin