DIY Hangplanten

Home & Kitchen / 24 oktober 2017
DIY Hangplanten
Oke oke.. eerlijk toegegeven: ik ben een beetje late to the game als het om hangende planten gaat. Maar ik vind de trend al vanaf het begin af aan leuk! Ik kon tot dusver alleen niets vinden en bedenken wat echt ook bij mij past. En dan stel ik mezelf ook nog eens de uitdaging iets originelers te vinden dan de veelgebruikte (leuke) touwen (waarin de plant dan hangt).

Totdat ik deze foto een paar maanden geleden op Etsy voorbij zag komen! “Dát is het!” Maar yikes, de prijs is het dus écht niet. Vanaf dat moment probeerde ik het uit mijn hoofd te zetten. Dat ging niet, kan ik je vertellen. En dus ben ik zelf aan de slag gegaan! Easy-peasy en zó’n leuk projectje!


Benodigdheden

- Bakje (ik gebruik eentje van de ikea, eigenlijk bedoeld voor bestek)

- Een plantje (ik gebruikt Rhipsalis plantjes)

- Dik touw

- Haakschroef/oogschroef (één per plantje)

- Grond voor het ompotten.

Aan de slag

1. Trek het touw door het gat van het bakje en haal de oogschroef door het koord. Als je een haakschroef hebt kun je dit overslaan.

2. Maak nu een dubbele knoop aan het uiteinde van het touw en trek dit goed strak.

3 tm 5. Haal de plant uit het plastic potje, stop een bodempje grond in het nieuwe bakje en stop de plant erin. Gooi er nog wat grond bij en druk dit voorzichtig aan.

6. Boor een gat in de muur en schroef vervolgens de haak in de muur. Als je net als ik een schroefoog hebt gebruikt zit het plantje er al aan vast. Draai het plantje voorzichtig (horizontaal, dus niet op z’n kop) mee terwijl je de schroef in de muur draait. En klaar! Is het zo makkelijk? Ja, het is echt zó makkelijk!

Je zou de haakschroeven/oogschroeven ook kunnen vervangen door spijkers of (houten) kapstokknoppen. Dat geeft weer een heel ander effect! Of het touw vervangen door een leren bandje of een kettinkje.

Ik ben echt ZO enthousiast over dit project! Mijn plantjes hangen aan de zijmuur van mijn toilet en ze fleuren letterlijk het gehele toilet op. Het voelt zo lekker fris, natuurlijk en alsof er plotseling heel veel zuurstof in mijn kleine toilet is. Haha! De rest van mijn toilet is heel wit, dus het groene van de plantjes knalt er mooi uit. Ik ben er echt heel blij mee. Zo blij, dat ik soms zelfs wat langer genietend op het toilet blijf zitten. Liefs, Shifra


Deel dit:

Geschreven door: Redactie


Reacties (2)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

221632

Nieuwe leden

09-07-2020
09-07-2020
08-07-2020
08-07-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin