DIY | BLOEMEN DROOGREK

Home & Kitchen / 29 mei 2015
DIY | BLOEMEN DROOGREK
Wanneer je bloemen in huis hebt, laat dan eens die vaas in de kast staan en geniet op andere manier van de bloemetjes. Maak heel makkelijk een droogrek om bloemen aan op te hangen. Staat onwijs leuk en is lang houdbaar.

hoe-bloemen-bewarenDIY-bloemendroogrek

Materiaal:
Deze DIY is heel simpel en er is vrij weinig voor nodig. Het enige wat je nodig hebt is een: Een tak (gedroogde takken kan je kopen bij het tuincentrum) en touw. Binddraad (vuilniszakken binders) is handig maar optioneel.

Het maken van het bloemen droogrek:
Het maken van de basis is zo gedaan. Neem het touw en bind deze aan beide uiteindes van de tak vast. Het rek is eigenlijk al zo goed als af. Als volgt neem je de bloemen. Haal zoveel mogelijk oneffenheden zoals dorre bladeren en knoppen van de steel af. Bundel de bloemen en maak deze vast. Een tip is om de bloemen vast te maken met een binddraad, dit is steviger dan touw. Als laatste hang je de bosjes bloemen met een touwtje op zijn kop aan de grote tak.

Nu denk je dat je deze leuke versierde tak in je kamer kan hanger. Helaas! Als je bloemen echt goed wilt drogen kan je deze het beste op een warme droge donkere plek hangen. Heb even het geduld en hang het rek voor een paar weken in de kast. Daarna kan je ermee in huis pronken. Of je doet net zo eigenwijs als ik en hang het gewoon midden in de woonkamer. Over een paar weken hang ik wel weer nieuwe bloemetjes op.

bloemen-droogrekbloemen-drogenbloemen-ophangen0
Je hoeft natuurlijk niet perse een geheel boeket op te hangen. Een paar geplukte wilde bloemetjes is al genoeg. Let wel op dat je niet alle bloemen mag plukken, ook niet alles is geschikt om te drogen. Zoek van de voren op, welke wel en niet juist zijn om op te hangen. Niet alleen bloemen kun je ophangen. Denk ook aan kruidenplanten, zoals rozemarijn. Handig en nog bruikbaar ook.

Liefs, Renate


Deel dit:

Geschreven door: Renate Schipperen

Renate Schipperen

Hoi, ik ben Renate. Ik heb vele leuke DIY-projecten opgesnord. Deze deel
ik graag met jullie op Vriendinnenonline, als op mijn eigen blog
www.datzitwelsnor.net. Het is hartstikke leuk om je eigen dingen te
maken en vaak hoef je hiervoor niet diep in de buidel te tasten. Dus wil
jij ook creatief bezig zijn? Dat kan, ik laat stap voor stap zien wat ik
doe.Dat zit wel snor!
Liefs, RenateLees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

223230

Nieuwe leden

03-08-2020
03-08-2020
03-08-2020
02-08-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin