6 dingen die ongemerkt veel geld kosten!

Home & Kitchen / 21 juli 2017
Ad
6 dingen die ongemerkt veel geld kosten!
Helaas zien we onze bankrekening soms sneller slinken dan we zouden willen. Links en rechts vliegt het geld eruit en soms weet je niet eens precies waarheen. Je kunt hiervoor natuurlijk een kasboek maken om een beter overzicht te creëren. Maar er zijn ook een aantal dingen die ongemerkt veel geld kosten en waar je dus eenvoudig op kunt besparen. Wij delen ze met je!

Koffie of eten halen buiten de deur

Het overkomt ons geregeld, we hebben trek of zin in een bakje koffie terwijl we onderweg zijn. Dus even langs de plaatselijke koffiebar of ergens een broodje halen. Hartstikke lekker natuurlijk, maar dit behoort écht tot een luxe lifestyle en is echt ontzettend duur. Voor je het weet reken je zo € 8,- euro af voor en snelle maar ook kortdurende vervulling van je behoefte. Even vooruitdenken als je van huis gaat of gewoon wachten tot je weer thuis bent scheelt een hoop geld.

Rood staan bij de bank

Volgens de statistieken staan velen van ons geregeld in het rood. Helaas betalen we hier ook veel geld voor, ongeveer tussen de 8% en 14% van het bedrag dat je rood staat. Zonde, want dat is eigenlijk gewoon weggegooid geld! Dus heb je nog geld op je spaarrekening staan, zet dat dan tijdelijk even over naar je lopende rekening. En zo niet, probeer dan in kaart te brengen waaraan je geld opgaat en hoe je maandelijks wel uit zou kunnen komen.

Huishoudelijke apparaten

Sommige apparaten in huis verbruiken veel meer energie dan we ons bewust zijn. Zo kun je door te wassen op een lagere temperatuur de kosten drukken en ook de vaatwasser pas aanzetten wanneer deze helemaal vol zit. Dit hoeft dus niet per definitie elke dag te zijn. Energie vergelijken of gewoon een stukje bewustwording is dan ook een goede gewoonte, zowel voor jezelf als voor het milieu.

Verder scheelt het in de portemonnee wanneer je de lampen uit zet zodra je de kamer verlaat. En ook adapters die in het stopcontact zitten terwijl er geen toestel aan hangt, zijn ware energieslurpers. Ze verbruiken namelijk gewoon energie, dus ook als er geen apparaat aan hangt. Dus trek de oplader uit het stopcontact zodra je hem niet meer nodig hebt!

Iets kopen om de korting

De meeste van ons zijn zeer gevoelig voor korting: 'Dat is maar de helft van de prijs' of 'dat kan ik echt niet laten liggen voor die paar euro'. Supermarkten stunten met 2e voor de halve prijs en je inbox stroomt vol met nieuwsbrieven vol kortingen van je favoriete merken. Erg verleidelijk. Maar uiteindelijk betaal je natuurlijk toch gewoon dat geld, dat je anders in je zak gehouden had. Wij adviseren je om alleen gebruik te maken van korting en bonnen als je het toch al van plan was om het te kopen.

Niet wisselen van energieleverancier

Energietarieven vergelijken doe je waarschijnlijk niet voor de lol. Althans, wij niet. Het is dan ook niet het meest bruisende klusje en dat is waarschijnlijk dan ook de reden dat je al jaren bij dezelfde leverancier zit. Wat nou als wij je vertellen dat je daarmee zomaar tientallen euro's per maand kunt besparen? Kijk, dan wordt het natuurlijk aantrekkelijker. Veel energieleveranciers doen namelijk heel erg hun best om nieuwe klanten te werven en hebben hiervoor vaak mooie aanbiedingen. Dus als jij jaarlijks even een paar uurtjes op onderzoek uit gaat, dan kun je heel gemakkelijk elke maand opnieuw geld overhouden. Ideaal!

Boodschappen doen als je trek hebt

Doe jij ook wel eens boodschappen als je echt trek hebt? Bijvoorbeeld net voor het avondeten? Dan zul je zien dat je vaak toch wat extra's in je mandje stopt, lekker dingen die je onderweg in het gangpad tegenkomt zijn dan moeilijk te weerstaan. Het is beter om na een maaltijd boodschappen te doen. Lukt dat niet, maak dan een boodschappenlijstje van de dingen die je echt nodig hebt en houd je hieraan!

Wat is jouw manier om op de kleintjes te letten?


Deel dit:

Geschreven door: Redactie


Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

221642

Nieuwe leden

09-07-2020
09-07-2020
08-07-2020
08-07-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin