De trend van nu: Tiny House

Home & Kitchen / 26 mei 2019
De trend van nu: Tiny House
Shutterstock
De Tiny Houses schieten met paddenstoelen uit de grond en ook in Nederland is het razend populair aan het worden. Heb jij weleens van deze nieuwe huisjes gehoord, maar weet je nou niet zo goed wat het inhoudt? Lees dan deze blog en ontdek welke voordelen een tiny house allemaal bezit!

Soorten en maten

Een tiny house kan je vinden in honderden verschillende soorten en maten. Het idee is ontstaan in Amerika, met voornamelijk een caravan/autotrailer onderstel als fundering. Hierdoor kun je je huisje overal mee naartoe nemen en kun je gaan en staan waar je maar wilt.

Goedkoop

Natuurlijk is op de eerste plaats een tiny house gewoon ontzettend goedkoop vergeleken met andere huizen in Nederland. Je kunt al voor €50.000 een tiny house kopen en geheel zelf ontwerpen. Dat is dan ook het volgende voordeel want je kunt je huis bouwen zoals jij dat wilt. Dit zul je niet zo snel doen bij een huis van steen aangezien de kosten dan erg hoog op zullen lopen, terwijl het bij een tiny house goed betaalbaar blijft.

Huren

Daarnaast is er een tekort aan huizen in Nederland, waar de Tiny house’s goed van pas komen. De huisjes kunnen geplaats worden waar dat nodig is en kunnen ook weer weg gehaald worden wanneer het tekort op een bepaalde plek opgelost is. Hier is zijn veel gemeentes in Nederland ook achter gekomen waardoor je al op meerdere plekken een tiny house kan huren voor bepaalde tijd.

Flexibiliteit

Het laatste voordeel is de flexibiliteit. Ik wed dat het huis waar je nu in woont niet zo makkelijk verplaatst kan worden. Een tiny house kan je achter je auto meenemen om vervolgens weer een nieuwe woonplaats te zoeken. Een andere optie is om te blijven reizen en je tiny house over de hele wereld mee te nemen. Dan moet je er wel voor zorgen dat je eigen voorzieningen hebt zoals water en gas.

Een tiny house valt goed in de smaak bij starters en studenten, maar ook meerdere gezinnen in Nederland hebben hun stenen huis al vervangen door een huisje op wielen.

Zou een Tiny House iets voor jou kunnen zijn?


Deel dit:

Geschreven door: Redactie


Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

218764

Nieuwe leden

04-06-2020
04-06-2020
04-06-2020
04-06-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin