Crispy chocolade nestjes voor Pasen
09 april 2020 

Crispy chocolade nestjes voor Pasen

Natuurlijk eten we allemaal paaseitjes, schilderen we eieren of vlechten we paasbrood. Maar er zijn veel meer leuke en lekkere dingen die je kunt maken voor Pasen. Één daarvan zijn deze crispy nestjes. Dit recept is genoeg voor 10-15 nestjes, kost je ongeveer een half uurtje om te maken en moet tussendoor eventjes in de koelkast.

Benodigdheden

  • Mixer
  • Pan
  • Cupcakeblik
  • Lepels
  • Spuitzak

Ingrediënten:

  • 100 gram rice crispies
  • 4 volle eetlepels chocoladepasta
  • 150 gram boter
  • 100 gram chocoladepasta
  • 50 gram poedersuiker
  • +/- 40 chocolade dragee paaseitjes

Het maken van de nestjes

Zet alvast een cupcakeblik klaar met cupcakepapiertjes. Hiermee kan je goed de vorm van een nestje maken en het papier zal er voor zorgen dat ze makkelijk uit het blik te verwijderen zijn. Neem een pan met dikke bodem en smelt hier 100 gram boter en 4 volle eetlepels chocolade pasta in. Wanneer het een goed vloeibaar mengsel is, roer dan de rice crispies erdoorheen. Doe dit voorzichtig met een spatel anders breken de crispies en raak je de structuur van de nestjes kwijt. Vul alle cups met de crispies en gebruik een lepel om alles goed naar de zijkant te drukken en een nest vorm te maken. Zodra je alle 12 gevuld hebt, zet ze even in de koelkast om uit te harden.

Ondertussen kun je de vulling maken. Doe daarvoor in een kom de chocolade pasta, poedersuiker en overige boter. Mix dit tot een gladde creme. Haal de nestjes weer uit de koelkast en vul ze met een spuitzak wat op. Dit zorgt ervoor dat de paaseitjes wat hoger liggen en is een lekker contrast met de crisp van de nestjes. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is de dragees bovenop te leggen en je paas nestjes zijn klaar!

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?