Crispy chocolade nestjes voor Pasen

Home & Kitchen / 09 april 2020
Crispy chocolade nestjes voor Pasen
Crispy chocolade nestjes met kleine dragee paaseitjes die je in een handomdraai kan maken. Wat lekkers dat gemakkelijk te maken is met kinderen. Gemaakt van ingrediënten die je waarschijnlijk eerder voor je ontbijt gebruikt dan om mee te snoepen.

Natuurlijk eten we allemaal paaseitjes, schilderen we eieren of vlechten we paasbrood. Maar er zijn veel meer leuke en lekkere dingen die je kunt maken voor Pasen. Één daarvan zijn deze crispy nestjes. Dit recept is genoeg voor 10-15 nestjes, kost je ongeveer een half uurtje om te maken en moet tussendoor eventjes in de koelkast.

Benodigdheden

 • Mixer
 • Pan
 • Cupcakeblik
 • Lepels
 • Spuitzak

Ingrediënten:

 • 100 gram rice crispies
 • 4 volle eetlepels chocoladepasta
 • 150 gram boter
 • 100 gram chocoladepasta
 • 50 gram poedersuiker
 • +/- 40 chocolade dragee paaseitjes

Het maken van de nestjes

Zet alvast een cupcakeblik klaar met cupcakepapiertjes. Hiermee kan je goed de vorm van een nestje maken en het papier zal er voor zorgen dat ze makkelijk uit het blik te verwijderen zijn. Neem een pan met dikke bodem en smelt hier 100 gram boter en 4 volle eetlepels chocolade pasta in. Wanneer het een goed vloeibaar mengsel is, roer dan de rice crispies erdoorheen. Doe dit voorzichtig met een spatel anders breken de crispies en raak je de structuur van de nestjes kwijt. Vul alle cups met de crispies en gebruik een lepel om alles goed naar de zijkant te drukken en een nest vorm te maken. Zodra je alle 12 gevuld hebt, zet ze even in de koelkast om uit te harden.

Ondertussen kun je de vulling maken. Doe daarvoor in een kom de chocolade pasta, poedersuiker en overige boter. Mix dit tot een gladde creme. Haal de nestjes weer uit de koelkast en vul ze met een spuitzak wat op. Dit zorgt ervoor dat de paaseitjes wat hoger liggen en is een lekker contrast met de crisp van de nestjes. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is de dragees bovenop te leggen en je paas nestjes zijn klaar!


Deel dit:

Geschreven door: Angelique Etman - www.bakverhalen.nl

Angelique Etman

Hi, ik ben Angelique! Mijn blogs vind je hier op Vriendinnenonline, maar ook op mijn eigen blog www.bakverhalen.nl Het gaat over alles dat met bakken te maken heeft, van cupcakes en taarten tot macarons en bonbons. Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 1 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

260018

Nieuwe leden

26-01-2021
25-01-2021
25-01-2021
24-01-2021

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin