Creatieve ideeën om te maken van kurk!

Home & Kitchen / 16 augustus 2019
Creatieve ideeën om te maken van kurk!
Kurk ken je uiteraard van een lekkere fles wijn. Maar denk je bij kurk ook aan toepassing in je interieur? Als wijnstopper zie je kurk steeds minder, maar in het interieur juist steeds meer!

In de jaren ‘70 en ‘80 werd kurk al veel toegepast in huis. Vooral als materiaal op de vloer, muur of in de vorm van bijvoorbeeld onderzetters of een prikbord in een houten lijst. Tegenwoordig zie je het op allerlei manieren terug in het interieur. Leuk toch!? En ook nog eens duurzaam, want is het een natuurlijk materiaal, gemaakt van de schors van de kurkeik.

DIY

Pinterest staat vol met leuke do it yourself 'kurk' ideeën. Zo kan je bijvoorbeeld rol kurk kopen die je op de muur kan plakken en zo zelf een prikbord kan creëren. Ook kan je het in leuke vormen knippen of snijden en los op de muur bevestigen. Uiteraard kan je ook zelf onderzetters maken, ingraveren of van de kurk uit je fles wijn een originele knop voor een lade maken.

En wist je dat kruk een isolerende werking heeft? Dus voor een ruimte waar je wel wat extra isolatie kan gebruiken kan kurk niet alleen mooi zijn, maar ook nog eens heel praktisch! Bijvoorbeeld een zolderkamer, een garage/loods of bijvoorbeeld als bekleding in een caravan of camper.

Meubels

Ikea heeftenkele jaren geleden zelfs een hele collectie uitgebracht van meubels en accessoires van kurk en nog steeds verkopen zij diverse items met kurk. Moderne en simplistische designs voor tafels, krukken, bankjes, verlichting en ook diverse accessoires. Meubels van kurk combineren goed in verschillende interieur stijlen door de natuurlijke uitstraling. Het combineren van kurk met groene planten werkt ook erg goed!

Accessoires

Vind je kurk leuk, maar hoeft het niet te opvallend? Kies dan voor accessoires van kurk. Ook die zijn er volop te vinden. Zo zie je lampen, vazen, onderzetters, klokken, bakjes, placemats en slingers.

Ben jij een liefhebber van kurk in je interieur? Of houd je het liever bij het ploppen van een flesje bubbels?


Deel dit:

Geschreven door: Rosanne Filius - www.filiusselected.com

Rosanne Filius

Hi! Ik ben Rosanne en mijn passie is interieur. Via mijn blogs vertel ik jullie graag meer over alles rondom het interieur. Ik ben fan van mix & match in huis en het combineren van oud (tweedehands) en nieuw. Ook ben ik gek op reizen en op Amsterdam Noord, waar ik met veel plezier woon, samen met mijn vriend en twee lieve katjes. Naast het bloggen voor vriendinnenonline kan je mijn 'selected' vintage items voor in jouw interieur vinden in mijn webshop filiusselected.comLees meer over deze blogger

Reacties (1)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

259972

Nieuwe leden

25-01-2021
25-01-2021
24-01-2021
24-01-2021

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin