Citroen Brownie Cake

Home & Kitchen / 09 april 2015
Citroen Brownie Cake
Een brownie is één van de toppers onder de zoetigheid. De zachte cake met bovenop een krokante laag die smaakt naar chocola. Yam Yam Yam. Daar kan je toch geen nee tegen zeggen. Een ordinaire normale brownie is heerlijk, maar soms is het ook wel eens leuk om te experimenteren. Bijvoorbeeld dit brownie recept met een vleugje citroen.


citroen-brownie

recept-limoen-citroen-brownie-cake
Benodigdheden:
Het recept voor citroen brownie cake is vrij simpel. Waar het op neerkomt is het bakken van twee verschillende cakes en deze samen te voegen. Het geen wat je hiervoor nodig hebt zijn de benodigdheden voor het maken van een citroen beslag en een brownie beslag. Je kan net zoals ik voor de makkelijke weg kiezen en gebruik maken van bakmixen, maar wanneer je alles vanaf het begin wilt maken verwijs je ik door naar de echte koks voor de recepten van citroencake en brownies.

Bereidingswijze:
De eerste stap is het maken van een citroencake volgens normaal recept (zie gebruiksaanwijzing op de verpakking of de bovenstaande link). Eenmaal het beslag gemaakt en de bakvorm in de oven gezet, is het wachten totdat de cake klaar is. In de tussentijd kan het beslag van de brownies worden bereiden. Na de nodige baktijd is de citroencake klaar en kan uit de oven worden gehaald. De cake kan gelijk uit de springvorm worden gehaald. Afkoelen is niet nodig.
Nu komt het belangrijkste gedeelte! De citroen-brownie is opgedeeld uit verschillende lagen. Om en om een laag brownie en een laag citroencake. Om dit effect te krijgen snij je de gebakken citroen cake in horizontale plakken van ongeveer een centimeter dik. Doe het browniebeslag en de citroencakelagen om en om in de springvorm. Begin en eindig met het browniebeslag (netzoals bij een lasagne). Bak de cake in de oven volgens het brownie recept. Ondertussen kan je de resterende citroencake (zoals de toplaag) lekker oppeuzelen. Laat de citroen-brownie na het bakken afkoelen op een rooster.

fruit-met-brownierecept-limoen-citroen-brownie-cake2brownie-recept

De brownie smaakt heerlijk zoet naar de chocola maar heeft een vleugje fris van de citroen. Een zeer geslaagd expiriment vind ik het. Zeker een aanrader. Daarnaast is het bij het aansnijden van de cake, heel leuk om de horizontale strepen te voorschijn zien te komen.

Heb jij een nog een leuke tip voor een variatie op brownies?

Liefs, Renate


Deel dit:

Geschreven door: Renate Schipperen

Renate Schipperen

Hoi, ik ben Renate. Ik heb vele leuke DIY-projecten opgesnord. Deze deel
ik graag met jullie op Vriendinnenonline, als op mijn eigen blog
www.datzitwelsnor.net. Het is hartstikke leuk om je eigen dingen te
maken en vaak hoef je hiervoor niet diep in de buidel te tasten. Dus wil
jij ook creatief bezig zijn? Dat kan, ik laat stap voor stap zien wat ik
doe.Dat zit wel snor!
Liefs, RenateLees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

209804

Nieuwe leden

26-01-2020
26-01-2020
26-01-2020
26-01-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin