Recept: Chocolade tak voor kerst

Home & Kitchen / 20 december 2019
Recept: Chocolade tak voor kerst
elsarblog.com
Maak jij een dessert deze kerst? Wat dacht je van deze leuke chocolade tak/boomstam te maken? Deze taart met een vulling van chocolade maakt jouw kerstdiner nog mooier en lekkerder. Het is een Portugees recept met de naam "Tronco de Natal" (chocolade boomstam). En daar lijkt het ook op. Deze taart is makkelijk en in een uurtje te maken, ideaal toch?!

Benodigdheden voor de taart:

  • 4 eieren (eiwit en dooiers gescheiden)
  • 125gr. suiker
  • 60gr. zachte boter
  • 100gr. meel
  • 1 theel. bakpoeder
  • 1 eetl. warm water
  • 1 snufje zout

Benodigdheden voor de vulling voor binnen en bovenop

  • 150gr. zachte boter
  • 200gr. poeder suiker
  • 100gr. chocolade stukjes
  • kaneel om het geheel te bestrooien

Aan de slag met de taart!

1. Verwarm de oven op 180ºC.

2. Smeer een rechthoekige bakvorm in met boter, leg het bakpapier er in en smeer deze ook in met boter.

3. Roer in een kom de eierdooiers met de suiker en roer tot een romig mengsel.

4. Voeg nu de boter, meel, bakpoeder en warm water toe aan het mengsel en roer nog een keer goed.
Chocolade tak ElsaR 1
Chocolade tak ElsaR 2
5. Klop de eiwitten met zout in een aparte kom, totdat het goed stevig wordt.

6. Voeg met een spatel de geklopte eiwitten heel voorzichtig aan het mengsel toe.

7. Giet het mengsel in de bakvorm en zet het zo'n 12 tot 15 minuten in de oven. Laat de taart als hij klaar is zo'n 3 minuten afkoelen.

8. Rol tot slot de taart voorzichtig in het bakpapier tot een ronde staaf en zet deze weg.

Aan de slag met de chocolade vulling

1. Roer de boter in een kom tot een zacht mengsel.

2. Smelt de chocolade Au-bain-Marie.

3. Voeg de suiker toe op het mengsel en roer het geheel goed door.

4. Roer tot slot de gesmolten chocola door het mengsel heen.

Chocolade tak ElsaR 3

Chocolade tak ElsaR 4

Afronden

1. Rol de taart voorzichtig uit en besmeer het met de chocoladevulling.

2. Wikkel met behulp van het bakpapier de taart opnieuw op (zie foto) en verwijder het bakpapier.

Chocolade tak ElsaR 5

3. Snijd nu een een stukje van de taart diagonaal af (zie foto) en leg deze vervolgens op de staaf (zie foto).

Chocolade tak ElsaR 6

4. Tot slot smeer je de hele taart in met het chocolade mengsel en maak hier met een vork streepjes in de lengte in, zodat het op een stuk boom lijkt.

5. Bestrooi de taart met kaneel en serveer.

Fijne Kerstdagen

Liefs ElsaR


Deel dit:

Geschreven door: ElsaR - www.elsarblog.com

ElsaR
Ola,

Ik ben Elsa.Ik hou van het leven.
En "alles" OKE bijna "alles" geeft me inspiratie, koken, zelf dingen doen dat vind ik helemaal te gek.
Dat wil ik heel graag met jullie delen op  Vriendinnnenonline.nl en op mijn eigen blog www.elsarblog.com
of op mijn sociale media kanalen.
Heel veel leesplezier ☻
Liefs ElsaR


Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

214546

Nieuwe leden

06-04-2020
06-04-2020
06-04-2020
06-04-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum