Caprese salade tomaat/mozzarella
07 april 2014 

Caprese salade tomaat/mozzarella

Hoe zet jij het juiste sfeertje aan de Italiaanse lunch of borrel tafel? Serveer heerlijke antipasti zoals olijven en vleeswaren op een mooie houten plank. Maak daar deze traditionele Caprese salade, van tomaat en mozzarella, bij. En misschien lusten jullie er ook nog wel een lekker glaasje rose bij. Hoe dan ook, Italiaans genieten komt zo wel heel dicht bij.

Voor 2 vriendinnen:

Ingredinten:

  • 2 eetlepels pijnboompitten,
  • 2-3 roma- of trostomaten,
  • 2 bolletjes mozzarella,
  • 75 gram rucola,
  • 8 blaadjes basilicum,
  • peper, zout,
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie,
  • 2-3 theelepels balsamicoazijn.
Extra:
  • eventueel: plakjes Italiaanse vleeswaren, zoals parmaham of mortadella.
  • eventueel: wat geroosterd brood.

Bereidingswijze:

  1. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de pijnboompitten lichtbruin, zet daarna apart.
  2. Snijd de tomaat in dikke plakken, en snijd de mozzarella in dunne plakjes.
  3. Leg een hoopje rucola op een bord en verdeel hier de tomaat en mozzarella dakpansgewijs overeen.
  4. Knip of hak de basilicum in stukken en verdeel over de salade. Breng op smaak met zout en peper, en besprenkel met de olijfolie en balsamico. Garneer met de pijnboompitten.
  5. Serveer eventueel met opgerolde plakjes Italiaanse vleeswaren en een sneetje geroosterd brood.

Buon appetito!


Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?