Aquarel effecten op eieren

Home & Kitchen / 11 april 2020
Aquarel effecten op eieren
Bij jouw paasbrunch horen natuurlijk eitjes! Het liefst zelfgemaakt, nou ja… zelf gekleurd. Ik laat jou graag zien hoe ik aquarel effecten op de eieren heb gekregen... met rietjes!

Er staan al enkele mooie zelfmaak paasdecoratie-ideeën hier op Vriendinnenonline. Ik laat je er graag nog een zien! Want jouw paasbrunch mag er best een worden waar jij en/of je kinderen veel zelfmaak plezier van hebben.

Benodigdheden:

  • Eieren (gekookt en gepeld)
  • Voedselkleurstof
  • Water
  • Rietjes
  • Evt. piepschuim en spelden om de ei op zijn plek te houden
Ik gebruikte voor dit project voedselkleurstof. Je kunt het tegenwoordig op veel plekken kopen: In taartdecoratiewinkels, toko's en zelfs bij de xenos. Het is vaak een vloeibare stroperige substantie.

Aquarel Effect op eieren3

1. Kook het gewenste aantal eieren totdat ze hard zijn en pel ze vervolgens. Maak ze nat met water, dit helpt de inkt mooi te vloeien.

2. Om ervoor te zorgen dat de eieren goed blijven liggen tijdens het kleuren, maak ik van 4 spelden die ik in een vierkantje in piepschuim prik, een soort kommetje. Daar kun je de eieren rechtop inzetten (dus niet op de spelden, maar tussen de 4 spelden in)

3. Maak vervolgens met twee druppels van de kleurstof en een beetje water je eigen eetbare inkt. Voor deze eieren combineer ik groen en blauw om een fris effect te verkrijgen. Combineer geel en rood voor een warm kleurenspel. Of roze en paars voor iets zwoelers.

Aquarel Effect op eieren4

3. Met behulp van een rietje pik ik een druppel van de eetbare inkt op en raak het eitje waar ik de inkt wil laten vloeien. Als je ook maar een beetje van zelfmaken houdt, dan geniet je hier al van. Het zien gaan van de kleuren die hun weg zoeken over het oppervlak van eitje, een feestje opzich!

4. Je kunt het zo vaak doen als je zelf wilt, experimenteer en kijk wat het inkt doet en wat jij mooi vindt!

Aquarel Effect op eieren6

Een leuke optie: Heb je waskrijtjes in huis? Even zoeken in de kamer van je kinderen of anders halen bij de Wibra of de Hema. Teken met een waskrijtje een patroontje of een figuurtje op het ei.

Maak het ei daarna nat en laat de druppels gekleurde inkt los op het ei. Omdat de lijnen van het waskrijt vet zijn, stoten ze water af, maar ook de inkt. Zo leuk om te zien hoe de kleurstof tot aan de grenzen van het waskrijt vloeit.

Aquarel Effect op eieren

eieren-aquarellen

Omdat het ei gekookt en gepeld is en ik eetbaar vloeistof heb gebruikt, zijn de eitjes direct klaar om te eten.
Eet smakelijk!

Hartelijke groetjes en tot een volgend project.

Karin Joan

Aquareleffect op eieren 1


Deel dit:

Geschreven door: Karin Joan - www.karinjoan.nl

Karin Joan

Hoi! Mijn naam is Karin Joan. Ik ontwerp graag ZELFMAAK projecten en technieken en deel deze heel graag met jou in video's en sfeervolle foto's. Ik werk met allerlei media zoals papier, klei, verf en stof en doe ook graag make-overs van kringloopvondsten.  Ik vind het superleuk om te connecten met iedereen die ZELFMAKEN leuk vindt. Heb jij ook ZELFMAAKdingetjes op internet staan? laat dan zeker een linkje achter, dan kom ik graag een keer kijken! Wil je meer zien van wat ik maak? Al mijn projecten vind je op mijn blog: www.KarinJoan.nlLees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

230558

Nieuwe leden

02-12-2020
02-12-2020
02-12-2020
02-12-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum

Kletspraatje
Online contact
25
Overijssel
Nieuw contact
5