5 tips voor als je gaat behangen

Home & Kitchen / 22 oktober 2020
5 tips voor als je gaat behangen
https://unsplash.com/photos/4HG3Ca3EzWw
Tegenwoordig is behang weer helemaal in. Er zijn zoveel verschillende prints, kleuren en texturen beschikbaar dat het een hele makkelijke manier geworden is om een ruimte in huis een flinke update te geven. Behangen vergt wel wat fijne vaardigheden, dus het is handig om vooraf te weten hoe je het het beste kunt aanpakken! Ga je binnenkort behangen? Met deze 5 tips voorkom jij veelgemaakte beginnersfouten!

1. Kies het juiste behang

Het leukste gedeelte van behangen? Een leuk behang uitkiezen! In een winkel kun je de structuren voelen en de kleuren goed inschatten. Daarentegen heb je online vaak net weer wat meer te kiezen dan in een winkel. Zo vind je een breed assortiment aan goedkoop behang bij colorstore.nl. Bepaal welke kleur(en) en print je wilt en wat voor soort papier het beste bij jouw muur past. Houd rekening met de muurdecoratie waarmee je het eventueel af wilt stylen. Het type materiaal van het behang bepaalt namelijk ook de vervolgstappen wat betreft het aanbrengen.

2. Snijd een baan op maat en gebruik deze als sjabloon voor de rest

Aan de slag? Meet één baan af en gebruik deze vervolgens om de vervolgbanen af te snijden. Daardoor hoef je het niet continu opnieuw op te gaan meten. Dit trucje is echter alleen toe te passen bij rechte muren. Heb je scheve muren? Dan is het wel aan te raden elke baan opnieuw goed af te meten.

3. Begin bij het raam

Is de locatie waar je begint belangrijk voor behangen? Ja! Begin bij het raam en werk zo naar de muur toe. Door het op deze manier aan te pakken sluiten de naden mooi over elkaar aan en valt het licht vanaf de juiste manier erop en zullen ze minder opvallen!

4. Gebruik de juiste hoeveelheid lijm

We zeiden het al even: per behangtype heb je een andere instructie om het aan te brengen. Zo ook op de hoeveelheid behanglijm die je moet gebruiken. Zorg dat je muur eerst goed voorbehandeld is voordat je begint. Breng voorstrijk aan om oneffenheden recht te trekken en te voorkomen dat de muur zuigt. Papieren fotobehang heeft bijvoorbeeld minder lijm nodig (kan anders ook gaan scheuren!) dan vinyl behang.

5. Druk het behang op de juiste manier aan op de muur

Tijd om het behang aan te brengen! Druk vanuit het midden naar boven en beneden. Door de juiste druk- en strijktechniek te gebruiken, verklein je de kans op luchtbellen. Zie hieronder nog een tutorial filmpje.

Et voila! Een mooie muur is binnen handbereik. Succes!


Deel dit:

Geschreven door: Jorinde van den Broeke - www.jorindeesther.nl

Jorinde van den Broeke

Hoi, ik ben Jorinde en ik blog op jorindeesther.nl over life onderwerpen zoals werken, reizen en de nodige (vrouwen) issues. Na je studietijd en in je verdere leven breekt er steeds weer een nieuwe periode aan vol kansen en ontwikkelingen. Ik schrijf columns, deel ervaringen, geef hotspot en travel tips en review mijn favoriete producten. Wie weet kan ik je zo inspiratie bieden om nog net dat beetje meer uit je leven te halen!Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

259972

Nieuwe leden

25-01-2021
25-01-2021
24-01-2021
24-01-2021

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin