5 fleurige zomerbloeiers voor buiten

Home & Kitchen / 13 juni 2015
5 fleurige zomerbloeiers voor buiten
Shutterstock
Heb jij jouw tuin of balkon al zomerklaar? Niets is heerlijker dan genieten van bloemen als je in het zonnetje zit. In deze blog vind je 5 fleurige zomerbloeiers voor buiten.

Eigenlijk komt het zomerse gevoel pas als de bloemen bloeien. Dus zodra je naar buiten kijkt of in je tuin of balkon zit dan is een bloemetje toch wel een mooie toevoeging. Zomerbloeiers hebben niet veel zorg nodig, maar fleuren direct de hele omgeving op. Ze komen in heel veel verschillende soorten, maten en kleuren. Bekijk hier een aantal van deze zomerbloeiers.

Vlijtig liesje (Impatiens)

Wie kent het vlijtig liesje niet? Deze zomerbloeier komt in heel veel verschillende kleuren. Het vlijtig liesje heeft naast haar lieflijke naam ook een lieflijke uitstraling. Ze doet het half in de schaduw het beste en houdt van een slokje water.

Lobelia

De lobelia kom je het vaakst tegen in de onderstaande blauwe kleur, maar bestaat ook in andere kleuren. De plant oogt iets drukker door de kleinere bloemetjes, maar kan door eenheid in kleur ook weer een rustiger beeld vormen. Deze zomerbloeier kun je in de tuin planten, maar doet het ook goed in een bak of pot. Regel een zonnetje en genoeg water voor de lobelia en je kunt een tijdje van haar genieten.

Verbena

Verbena heeft een schattig bloemetje in kleuren zoals paars en roze. Ze komt in verschillende soorten die geschikt zijn voor verschillende condities. Zo staat de ene verbena beter in een hangmand dan de andere. Houd deze zomerbloeier mooi door de dode bloemetjes weg te plukken en haar van genoeg water te voorzien.

IJsbloem

Deze zomerbloeier houdt echt van de zon en iets drogere omstandigheden zijn dan ook geen probleem voor ijsbloemen. Wat de kleur betreft kun je jezelf afvragen "how much color can you handle?", want deze pareltjes komen in echte knalkleuren.

Fuchsia

"Wil u een stekkie, een stekkie, een stekkie? Wil u een stekkie van de fuchsia?" Alleen de naam van deze zomerbloeier doet al stof opwaaien. Deze zomerbloeier zie je het vaakst in de kleuren paars en roze, maar bestaat ook nog in andere kleuren. De bloemen van de fuchsia hangen en kun je daarom bijvoorbeeld mooi kwijt in een hangende mand.

Wat is jouw favoriete zomerbloeier?


Deel dit:

Geschreven door: Marisse Douma - www.stadsblogger.nl

Marisse Douma

Op Stadsblogger.nl verzamelen Reggy en Marisse, samen met een team van Stadsbloggers, de leukste hotspots van Nederland. Niet de hotspots die je al kent, maar juist de plekken waar net dat straatje links of rechts voor af moet slaan. Omdat de Stadsbloggers hun stad op hun duimpje kennen, ben je gegarandeerd van bijzondere ontdekkingen. Of je de stad nu kent of niet, je bent er zo uit.Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

221154

Nieuwe leden

03-07-2020
03-07-2020
03-07-2020
02-07-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin