15 kitchenhacks die koken een stuk makkelijker maken

Home & Kitchen / 31 oktober 2016
15 kitchenhacks die koken een stuk makkelijker maken
Shutterstock
Vandaag schrijven wij over kitchenhacks. Maar wat is een kitchenhack precies? Eigenlijk kun je het zien als een tip of trucje om koken, bereiden en/of bewaren van voeding nét even wat makkelijker te maken. Vandaag heb ik voor jullie 15 beste kitchenhacks op een rij gezet:

1. Rijpe avocado?
Hoe weet je nou precies wanneer een avocado rijp is? Verwijder het kroontje aan de bovenkant, is wat je eronder ziet mooi groen, dan is hij precies goed! Is het donker, dan is de avocado te rijp.

2. Eierschil scheiden
Valt er een stukje eierschil in je bakje bij het scheiden van eieren? Maak dan je vingers even nat en je haalt de stukjes schil er zo uit.

3. Kip/vis ontdooien
Een stukje vis of kip snel ontdooien? Leg hem een paar minuten in heet water en het is binnen no time ontdooit.

4. Opwarmen in magnetron
Heb je haast en wil je snel iets opwarmen in de magnetron? Maak dan het midden van het bord vrij en het is namelijk sneller warm met een ruimte in het midden.

5. Taart doorsnijden
Gebruik een touwtje om cakes en taarten netjes doormidden te snijden.

6. Limoen of citroensap
Heb je het sap van een citroen of limoen nodig in een recept? Rol ze dan eerst over het aanrecht, dan komt er meer sap uit.

7. Eieren
Heb je twee eieren, waarvan eentje gekookt en de andere nog rauw. Hoe weet je nou welke gekookt is? Leg beide eieren op een gladde ondergrond en laat ze liggend tollen. Als het goed is draait één ei sneller dan het andere. Het snelle ei is gekookt en en langzame ei is nog rauw.

8. Drank koelen
Wil je een flesje drinken, wijn, bier enzovoorts snel koelen? Wikkel het flesje dan in een nat keukenpapiertje en leg het flesje in de vriezer. Je drankje wordt zo twee keer zo snel koud!

9. Bananen
Als je de bovenkant van bananen in plasticfolie inpakt blijven ze langer houdbaar.

10. Vis grillen
Wil je vis gaan grillen? Leg dan wat schijfjes citroen tussen de grill en de vis, zo blijft de vis niet vastzitten aan de grill en smaakt hij super lekker.

11. Pindakaas
Gebruik je 100% natuurlijke pindakaas of een andere notenboter? Dan zie je vaak dat er een laagje olie van de noten bovenop ligt. Zet je pot pindakaas op de kop! Zo blijft alles mooi gemengd.

12. Taco's
Wil je taco's eten, maar heb je alleen wraps in huis? Leg wraps dan een paar minuten in een mok in de magnetron, en je hebt taco's!

13. Avocado bewaren
Houd je avocado langer vers door de pit erin te laten na het aansnijden en bewaar hem naast een ui in de koelkast.

14. Pan overkoken
Voorkom dat je pan overkookt door een houten pollepel overdwars over je pan te leggen. Het hete water blijft namelijk uit de buurt van het hout.

15. Aardbeien ontkronen
Ontkroon je aardbeien met een rietje. Steek het rietje van onderen in het midden van de aardbei en je haalt het kroontje er zo af.


Foto eieren: Flickr


Deel dit:

Geschreven door: Jolien van Brouwershaven - www.healthyfitjo.com

Jolien van Brouwershaven

Mijn naam is Jolien, krullenbol uit het Oosten van het land. Ik studeer een master Psychologie aan de Universiteit Twente en ik houd mij in mijn vrije tijd vooral bezig met mijn sport waterpolo, fitness en het bedenken en bereiden van gezonde gerechten. Sinds een aantal maanden ben ik een website begonnen om mijn recepten met anderen te delen. Op mijn website www.healthyfitjo.com vind je allerlei gezonde versies op niet zo’n gezonde recepten. ‘Healthy versions of fastfood’ noem ik ze ook wel. Ik zou het super leuk vinden als je eens een kijkje zou nemen op mijn website. Ook ben ik te vinden op Facebook en Instagram voor je dagelijkse fitness- & foodinspiratie!Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

223216

Nieuwe leden

03-08-2020
03-08-2020
03-08-2020
02-08-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin