Zonde van je opleiding!

Daily life / 09 november 2017
Zonde van je opleiding!
Pexels
Laatst las ik over een meisje dat als kind altijd ervan droomde later kapster of schoonheidsspecialiste te worden. Toen ze op haar 18de met een VWO diploma op zak een studiekeuze moest maken, viel uiterlijke verzorging en de kappersopleiding af, want dat waren MBO-opleidingen. Ze koos voor een andere studierichting op een hoger niveau maar kwam al heel snel tot de ontdekking dat het niet paste.

Overstap naar MBO

Ze besloot vervolgens toch voor haar passie te gaan en maakte de overstap naar het MBO om daar alsnog de opleiding uiterlijke verzorging te gaan doen. Inmiddels is de opleiding afgerond en doet ze nu al een paar jaar werk dat helemaal bij haar past en daar is ze heel blij mee. Spijt van haar keuze heeft ze nooit gehad, integendeel....

Zeg eens eerlijk, wat was jouw eerste gedachte bij dit verhaal? Misschien iets in de trant van: “Zonde van haar VWO-opleiding?” Dat was namelijk wel de reactie van haar directe omgeving toen ze vertelde over haar keuze en dat krijgt ze nu soms nog steeds te horen als mensen ontdekken dat ze VWO gedaan heeft.

Hoe is dat voor jou?

Maar is het zonde van haar opleiding of is het juist goed dat ze gekozen heeft voor haar passie en nu iets doet dat helemaal bij haar past? Is ‘niveau’ het belangrijkste of vind je plezier en voldoening in je werk belangrijker? Leuk om eens over na te denken. Ik ben benieuwd hoe jij daarover denkt!


Deel dit:

Geschreven door: Dorine van Bree - www.dewerkcoach.nu

Dorine van Bree
Hoi, mijn naam is Dorine van Bree. Ik werk als zelfstandig loopbaancoach en trainer onder de naam De Werkcoach. Ik begeleid mensen die iets anders willen met het ontdekken wat voor werk er past bij wie ze nu zijn en wat ze belangrijk vinden. Voor Vriendinnenonline blog ik over werk, werk zoeken en alles wat daarmee te maken heeft.
Wil je meer loopbaaninspiratie? Vraag dan gratis de videoserie 'De loopbaanswitch!' aan: www.dewerkcoach.nu/loopbaanswitch/
Lees meer over deze blogger

Reacties (3)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 1 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

230460

Nieuwe leden

01-12-2020
30-11-2020
30-11-2020
30-11-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum

Kletspraatje
Online contact
25
Overijssel
Nieuw contact
5