Leuke tips om wenskaarten te laten bedrukken

Daily life / 26 februari 2017
Ad
Leuke tips om wenskaarten te laten bedrukken
Shutterstock
Hoewel we steeds vaker met onze telefoon in de weer zijn om onze vrienden te benaderen, blijven we ook nog altijd geregeld kaartjes sturen. En zeker op speciale gelegenheden zoals een trouwerij, verhuizing, geboorte van een kindje, wanneer iemand ziek is of geslaagd is. In veel gevallen koop je dan een standaard kaartje, maar veel leuker is het natuurlijk om je eigen kaartje te maken en versturen. Wij geven je hierover tips!

Type gelegenheden

Veel mensen gaan pas aan de slag met het ontwerpen van een kaart, zodra ze gaan trouwen of hun eerste kindje geboren wordt. Toch zijn er een tal van andere momenten, waarbij het oh zo leuk is om je eigen wenskaart te ontwerpen. Maak bijvoorbeeld een verjaardagskaart met een grappige foto van jou of van jullie die je naar iedereen kunt sturen op zijn of haar verjaardag. Dan moet je natuurlijk wel helemaal uitpakken; compleet met vlaggetjes, papieren punthoedjes, een taartje en een toeter. Als je het doet, moet je het goed doen. Wedden dat jij hun dag maakt?!

Of over een hele andere boeg, maar heb je wel eens gedacht aan het maken van een persoonlijke condoleancekaart? Dit kan bijvoorbeeld met een foto van een mooie lucht die destijds indruk om jou gemaakt heeft. Dat maakt het direct een stuk persoonlijker. En natuurlijk leent kerst zich ook uitstekend voor een zelfontworpen kaart, omdat je vaak in 1x een grote hoeveelheid kaartjes de deur uit doet. Geen standaard voorgedrukt exemplaar, maar een persoonlijk ontwerp voor je familie en vrienden!

Wat voor kaart maken

Kortom, er zijn heel wat gelegenheden waarbij jij een persoonlijke kaart kunt sturen. Als je deze laat drukken is het vaak wel voordeliger wanneer je er een groot aantal laat drukken, dus zorg dat je iets ontwerpt wat naar meerdere mensen verzonden kan worden. Ben jij handig met programma's op je computer zoals photoshop? Dan kun je het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt. Of ben je goed in tekenen? Maak dan een leuk plaatje die je later weer fotografeert om te laten bedrukken. Niet zo creatief aangelegd? Ga dan voor een grappige (familie)foto die je op een kaart laat afdrukken. Lees hier meer tips voor het maken van leuke familiefoto's.

Formaat en afwerking

Is dit voor jou de eerste keer dat je een wenskaart gaat laten bedrukken? Kijk dan eens op Drukland.nl voor alle mogelijkheden die zij bieden. Bedenk voordat je aan de slag gaat of je een enkele of dubbelgevouwen kaart wilt. Ook het formaat kun je zelf kiezen. De meeste kaarten drukken worden op A6-formaat gedrukt, maar je kunt ook kiezen uit bijvoorbeeld A5-formaat of een vierkant ontwerp. Verder kun je kiezen uit diverse type materialen en tot slot kun je voor een matte of lak afwerking gaan. Laat je niet gek maken door alle opties, vaak zijn de meest eenvoudige opties al hartstikke mooi en nog het meest betaalbaar ook. We zijn benieuwd of je geïnspireerd bent geraakt! Laat je het ons weten zodra jouw kaartje gedrukt is?!


Deel dit:

Geschreven door: Redactie


Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

211958

Nieuwe leden

23-02-2020
23-02-2020
23-02-2020
23-02-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum