Wat zijn jouw wensen voor het nieuwe jaar?

Daily life / 10 februari 2019
Wat zijn jouw wensen voor het nieuwe jaar?
Shutterstock
Hoe zit het met jouw wensen voor dit jaar? Ik las daar laatst iets leuks over. Nieuwsgierig naar het interview met Michelle Obama kocht ik in de kerstvakantie de Linda. Voor ik aan het betreffende artikel toekwam, werd ik getriggerd door het verhaal van Linda waarin ze vertelt hoe dat interview tot stand gekomen is.

Ze had namelijk ooit eens in een gekke bui op de redactie haar wensenlijst gedeeld en geroepen hoe gaaf het zou zijn om Michelle in haar blad te krijgen. Realistisch leek haar dat totaal niet. Toch wel dus… Had ze dat echter nooit geroepen, dan was het waarschijnlijk nooit gebeurd.

Wensen

Daarom is het dus zo belangrijk om je wensen niet voor je te houden maar ze luid en duidelijk de wereld in te gooien. Zelfs als je je wensen eigenlijk onrealistisch vindt. Eigenlijk weet je ook wel dat het zo werkt. Dat een droom begint met het uitspreken ervan zodat mensen om je heen ervan weten en je het zelf ook serieuzer gaat nemen. Nu hoeft dat helemaal niet om een heel grote droom te gaan, het kan ook gewoon iets zijn dat je graag een keer wil doen, zien of meemaken.

Je kent vast zelf ook wel voorbeelden van een cadeau waar iemand een keer mee kwam aanzetten omdat je ooit eens had gezegd dat je zo graag ... Leuk toch? Mensen onthouden dat soort dingen en denken aan je als het op hun pad komt.

Werk

Nu is dat voor werk natuurlijk niet anders. Hoe meer mensen jij vertelt waar jij precies naar op zoek bent, hoe groter de kans dat je het ook gaat vinden en met de juiste mensen in contact wordt gebracht. De kracht van netwerken! En dat geldt ook tijdens je zoektocht naar wat je precies wil. Ben je je nog aan het oriënteren en wil je bijvoorbeeld graag eens met iemand uit de zorg in gesprek omdat daar nu zoveel kansen liggen, spreek dat dan uit! Zet je vraag op Facebook en LinkedIn en zeg het tegen je familie en vrienden.

Concreet

Maak het zo concreet mogelijk. Zou je bijvoorbeeld:
– Een dagje mee willen lopen met een leerkracht om te ervaren hoe dat is?
– Een keer een workshop willen geven over iets waar je enthousiast over bent?
– Maxima willen ontmoeten?
– Een tijdje in het buitenland willen werken?
– Een boek willen schrijven?

Vertel het aan zoveel mogelijk mensen. Dat is de eerste stap!

Roept u maar!

Wat wil jij dit jaar? Laat het weten. Je weet maar nooit.... Deel het ook hieronder in een reactie, ik ben benieuwd!


Deel dit:

Geschreven door: Dorine van Bree - www.dewerkcoach.nu

Dorine van Bree

Hoi, mijn naam is Dorine van Bree. Ik werk als zelfstandig loopbaancoach en trainer onder de naam De Werkcoach. Ik help mensen die op zoek zijn naar ander werk met het achterhalen en vinden van hun droombaan. Voor Vriendinnenonline blog ik over werk, werk zoeken en alles daar omheen. Wil je meer lezen? Vraag dan gratis mijn e-book aan: 'Netwerken, ook iets voor jou!' op www.dewerkcoach.nuLees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

221228

Nieuwe leden

04-07-2020
04-07-2020
04-07-2020
04-07-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin