Waarom je niet meer afspreekt met de vriendinnen uit je pre-baby tijdperk.

Daily life / 14 juli 2015
Waarom je niet meer afspreekt met de vriendinnen uit je pre-baby tijdperk.
Shutterstock
Als Daphne er over nadenkt komt ze tot de conclusie dat er schrikbarend weinig vriendinnen uit haar pre-baby tijdperk zijn waar ze nog regelmatig contact heeft. Daar zijn wel een hoop nieuwe vriendinnen (MET kinderen) voor in de plaats gekomen.

Na het kraambezoek heb ik maar weinig van mijn oude vriendinnen nog gezien, niet zo gek ook want wanneer zij op hoge hakken en in hippe merkkleding de terrassen onveilig maken, ren ik op mijn smoezelige sneakers achter mijn peuter aan in de speeltuin en houd ik gelijktijdig mijn jongste in de gaten die in zijn wagen bij een bankje geparkeerd staat. Dat we elkaar steeds meer uit het oog verliezen is dus niet zo vreemd, nee zij en ik hebben nu een totaal ander leven…

Het shockeffect van een baby

Het schijnt heel normaal te zijn dat je op een zeker moment vriendschappen verliest omdat je in een andere levensfase komt, normaal gesproken is dit een cyclus van ongeveer 7 jaar. De komst van een kind is echter zo ingrijpend dat dit een soort shock effect heeft op je vriendschappen en hieraan vrij abrupt een einde kan maken. Dit heeft oa. te maken met het feit dat je bepaalde activiteiten niet meer doet. Had je bijvoorbeeld een vriendin waarmee je vooral veel mee ging sporten en sport je nu een stuk minder? Grote kans dat jullie vriendschap behoorlijk bekoelt.

Babyspam vs. festival foto’s

Vrijwel ieder weekend staat je facebook newsfeed vol met foto’s van je kinderloze vriendinnen op een of ander hip festival, jij was er niet bij. Nee, jij stond dit weekend tussen de hangbuikzwijnen en geitjes van de kinderboerderij, waar je dreumes de grootse lol had. Hoewel je vriendinnen complete fotoalbums hebben geupload voel jij je al bezwaard wanneer je twee kiekjes van jouw kleintje met een konijn op schoot op facebook plaatst, als bijschrift zet je er dan ook maar bij “Sorry voor de babyspam, maar deze zijn echt te schattig!”.

Sorry, ik kan geen oppas krijgen

Vrijdag avond borrel avond? Jij kan er helaas niet bijzijn. Want net als de afgelopen 5 keren kan je weer geen oppas vinden. De 7de keer wordt je niet eens meer gevraagd. Ze gaan er al van uit dat je geen oppas hebt.

Ze hebben geen idee…

“Dan neem je hem toch gewoon mee?” of “Dan doe je hem toch wat later naar bed?” Vaak lief bedoelt maar totaal niet te doen natuurlijk. Want als jij je kindje uit zijn ritme trekt betaal je daar de aankomende 2 weken de hoofdprijs voor. Daarnaast zit jij er natuurlijk helemaal niet op te wachten dat, als je ergens lekker uit eten gaat met je vriendinnen, je tussendoor ook je kleintje moet zoethouden, een fruithapje moet geven en een poepluier moet verschonen.

Heb je haar weer, met haar kind

Wij moeders hebben nogal de neiging om veel over onze kleintjes te praten. Dus terwijl jij in geuren en kleuren zit te vertellen dat Sophietje sinds twee dagen hele gekke poep heeft en de bijhorende foto’s op je telefoon laat zien, wil je vriendin dolgraag vertellen over haar nieuwe verovering, die leuke nieuwe cocktailbar die ze heeft ontdekt en die te gekke citytrip die ze geboekt heeft. Jullie hebben steeds minder raakvlakken om over te kletsen en jouw kind en haar poepluiers gaan haar hoe langer hoe minder interesseren.

Stappen? Ik ga liever slapen!

Terwijl jouw kinderloze stapvriendinnen nog iedere zaterdag de bloemetjes buiten zetten en op zondag tot laat in de middag hun roes uitslapen, lig jij op zaterdag rond 22:00 uur, compleet geradbraakt van een dagje met het gezin, al op 1 oor. Zondag uitslapen? Nee hoor, om 6:00 is die kleine weer wakker en begint het hele circus opnieuw.

Het moge duidelijk zijn. Jouw leven met kind lijkt in niets meer op dat van je kinderloze vriendinnen. Maar niet getreurd want je zal echt nieuwe vriendinnen maken, of inmiddels wel gemaakt hebben. En vaak hebben je nieuwe vriendinnen wel wat met je gemeen. Juist ja, een kind!


Deel dit:

Geschreven door: Daphne Neufeglise - www.redactie@mynameismama.nl

Daphne Neufeglise

Mijn naam is Daphne, maar sinds twee jaar word ik steeds vaker Mama genoemd. Ik ben moeder van 2 zonen, partner van Brian en fanatiek blogger. 
Dagelijks blog ik over alles wat ouderschap te maken heeft op www.mynameismama.nl mijn eigen Mama & Kind Lifestyle Blog. Op 
Vriendinnenonline lees je 2x per maand een blog van mij. Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

223862

Nieuwe leden

15-08-2020
14-08-2020
14-08-2020
14-08-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum