4 redenen om een to do list te maken

Daily life / 05 februari 2018
4 redenen om een to do list te maken
Shutterstock
De een is helemaal fan van plannen en de andere kan niet overweg met een agenda. Plannen is een talent, maar je kunt het zeker ook leren. Een leuk onderdeel van plannen, is het maken van to do lists. Door middel van een to do list kun je alles op een rij zetten en dat heeft verschillende voordelen. Ben je benieuwd naar die voordelen? Lees dan snel verder waarom een to do list zo fijn is!

Inzicht en controle

Wanneer je veel te doen hebt, kun je nog wel eens iets vergeten. Het is dan erg fijn om precies op te schrijven wat je nog moet doen die dag of die week. Je hebt dan inzicht in wat er nog moet gebeuren en zo vergeet je waarschijnlijk ook niets. Op deze manier heb je controle over hetgeen je nog moet doen en dat heeft ook weer een voordeel, namelijk het voordeel hieronder.

Efficiëntie

Wanneer je precies weet wat je nog moet doen, kun je een planning maken om dit binnen een bepaalde tijd uit te voeren. Met behulp van een planning weet je wanneer wat af moet zijn en wanneer je dan ergens mee moet beginnen. Als je je houdt aan de planning, dan levert dat efficiëntie op. Je verliest geen tijd omdat je even niet weet wat je moet doen. En efficiëntie heeft natuurlijk ook weer een voordeel!

Meer tijd voor leuke dingen

Want als je efficiënt te werk gaat, kun je meer dingen doen in minder tijd. Je weet precies wat je van plan bent en gaat daarmee aan de slag. Hoe efficiënter je werkt, hoe meer tijd je over houdt! En in die tijd kun je nog meer doen zoals vooruit werken of juist leuke dingen gaan doen met je vrienden, familie of misschien wel lekker iets voor jezelf. Want wie hard werkt, mag beloond worden toch?

Afstrepen geeft voldoening

Als laatste heeft het opschrijven van wat er nog moet gebeuren nog een voordeel. Misschien word je helemaal gek van die lijst met alles wat je nog moet gaan doen. Maar als je het een maal gedaan hebt, dan is het tijd voor het afvinken. Wanneer je een 'taak' af hebt, of deze nou groot of klein is, het voelt heerlijk om iets van je to do list af te strepen. Zeker wanneer het iets is wat je minder leuk vindt, je hebt het toch maar weer gedaan!

Dit blog is geschreven door Mariëlle van www.thegreenguide.nl (@thegreenguidenl op social media), waar zij schrijft over natuurlijke & dierproefvrije beauty, eerlijke & duurzame kleding, minimalisme, veganisme, duurzaamheid, gezondheid, mindfulness, spiritualiteit en reizen!


Deel dit:

Geschreven door: Redactie


Reacties (3)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

260020

Nieuwe leden

26-01-2021
25-01-2021
25-01-2021
24-01-2021

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin