Verhoog je productiviteit met deze handige tips

Daily life / 28 augustus 2017
Verhoog je productiviteit met deze handige tips
Nu ga je echt even leren, aan je administratie, een tekst uitwerken. Je weet niet wat er is gebeurd in tussentijd, maar ineens staan er weer jurkjes op je beeldscherm. Ken je dat?

'Als ik later groot ben'

Op de middelbare school heb je de verwachting dat zulk uitstelgedrag of afleiding wel zal verdwijnen als je iets doet wat je echt leuk vindt. Zodra je gaat studeren wordt het alleen maar erger, toch is er nog steeds de illusie dat wanneer je ‘later groot bent’ het wel gedaan zal zijn met deze vormen van ontwijken wat je moet doen. Helaas het gaat maar door. Je hoofd ontploft van alle pop-ups die de hele dag in je bovenkamer verschijnen. In tussentijd heb je niet het gevoel dat er echt dingen afgerond worden. Hoe zorg je er nou voor dat je de juiste prioriteiten stelt en je ook werkelijk wat gedaan krijgt op een dag?

Lijstjes vol, het hoofd leeg

Verzamel alle ‘pop-ups’ uit je hoofd. Duurt iets minder dan twee minuten om het uit te voeren? Actie! Direct uitvoeren met die hap, het kan maar gedaan zijn. Moet je ergens in duiken? Zet het op je to-do-list. Maak drie lijstjes één voor vandaag, één voor deze week en één voor later.

Door alles wat steeds als pop-up in je hoofd verschijnt te sorteren krijg je rust om werkelijk aan de slag te gaan. Daarnaast kun je lekker strepen als je iets hebt afgerond.

Concentratie

Moet je je ergens enorm op concentreren zoals het lezen of leren van een tekst? Gebruik de pomodoro techniek. Zet een timer op 25 minuten en ga daarna 3 minuten wat anders doen zoals een kopje thee zetten. Na vier tijdskaders van 25 minuten gun je jezelf een langere break van tussen de 15 en 30 minuten. Zo ben je maximaal productief zonder dat je in tussentijd wegdroomt.

De telefoon...
Dan de grootste vijand van onze concentratie: de smartphone. Zet je telefoon op niet storen en leg hem uit het zicht. Kun jij je telefoon nog niet loslaten? Dan zijn er ook heel wat ‘pomodoro’ apps te vinden die het gebruik van je smartphone als het waren blokkeren door de timer die in je beeld verschijnt.

Hop, aan de slag!


Deel dit:

Geschreven door: Hanneke Kuipers - www.healthbyhanneke.nl

Hanneke Kuipers
Als gewichtsconsulente en online lifestyle coach is mijn missie anderen te inspireren prioriteit te geven aan de ontwikkeling van een gezonde leefstijl. Hoe ontwikkel je een gezonde leefstijl? Luisteren naar je lichaam, balans vinden tussen wat je lichaam lekker vindt en wat je ogen lekker vinden. Op tijd een momentje voor jezelf nemen en helemaal niks doen. Naast blogger voor Vriendinnenonline ben ik ook trotse bezitter van mijn eigen blog Health by Hanneke, ik hoop je daar ook eens te mogen begroeten!

Liefs Hanneke Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

259972

Nieuwe leden

25-01-2021
25-01-2021
24-01-2021
24-01-2021

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin