Tips om je weekend goed af te sluiten

Daily life / 08 april 2018
Tips om je weekend goed af te sluiten
Shutterstock
Je kent het vast wel; het zondagavond gevoel. Je denkt alleen maar aan de nieuwe werkweek en wat je naast je werk allemaal moet doen komende week. En dit levert behoorlijk wat stress op in je hoofd. Iets wat je juist in het weekend niet wilt hebben. Hoe voorkom je dat rotgevoel op zondagavond?

Planning

We beginnen met een goede planning. Als je namelijk voor je zelf een goede to do maakt, kun je daarnaast lekker weekend vieren. Schaf een agenda aan of hang een memo bord op in de keuken. Zet daar alles op wat je doordeweeks moet doen. En dan bedoelen we ook echt alles. Dus als je iets in je hoofd hebt, schrijf het op. Zo kun je het gewoon echt niet vergeten.

Wil je juist een productieve zondag? Dan kun je misschien wat dingen van je to do naar zondag verschuiven, zodat je jouw weekend productief afsluit en doordeweeks minder hoeft te doen.

Geniet van de zondagavond

Daarnaast is het belangrijk dat je op zondag niet om vier uur al denkt dat je weekend voorbij is. Verleng je weekend juist, door bijvoorbeeld op zondagavond ook nog leuke dingen te plannen. Kijk bijvoorbeeld nog een leuke film op de zondagavond met een lekker drankje en hapje. Geniet zo lang mogelijk van je vrije uren!

Is mijn werk nog wel leuk genoeg?

Schiet je elke keer in de stress als je aan je werk denkt? Stel jezelf dan eens de vraag of jouw werk nog wel bij je past of leuk genoeg is? Tuurlijk baalt iedereen van einde weekend gevoel, maar je moet er niet letterlijk ziek van worden. Slaap je door deze gedachtes ook slecht op zondag? Probeer er dan achter te komen wat voor jou helpt om toch je nachtrust te krijgen. Neem bijvoorbeeld elke zondagavond een lekker bad voor het slapen gaan, of sta wat langer onder de douche. Wellicht heb je ook iets aan deze tips om beter te slapen. Succes!

Wat doe jij om je weekend goed af te sluiten?


Deel dit:

Geschreven door: Redactie


Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 1 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

260018

Nieuwe leden

26-01-2021
25-01-2021
25-01-2021
24-01-2021

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin