Eenvoudige tips om mooie foto's te maken met je camera of telefoon!

Daily life / 02 april 2018
Eenvoudige tips om mooie foto's te maken met je camera of telefoon!
Shutterstock
Met onze smartphone zijn we continu in staat om foto’s te maken en dat doen we dan ook voordurend! Herinneringen worden in no-time omgezet in foto’s die we met een app makkelijk kunnen laten afdrukken. Maar niet iedereen is even handig met het maken van foto's. Hoe maak je nou een goede foto? Deze tips helpen je op weg!

Iedereen professioneel fotograaf

Foto’s maken doen we allemaal. Of we nou een professionele camera hebben of fotograferen met onze smartphone, iedereen maakt foto’s. Het maken hiervan was nog nooit zo makkelijk als nu: een druk op de knop en de foto is genomen. Is de foto niet goed? Dan nemen we er snel nog een, en nog een, en nog een… Voordat we het weten staat onze galerij vol met foto’s die ongeveer hetzelfde zijn en wordt het onmogelijk om er eentje te kiezen. Een paar simpele stappen kunnen helpen om mooie foto’s te maken.

5 tips voor mooiere foto’s

  1. Bedenk wat je wilt fotograferen: Als je van te voren bedenkt wat er gaat gebeuren en wat je op de foto zou willen zetten, fotografeer je veel gerichter. De kans op een foto die voldoet aan je verwachtingen is dus veel groter!
  2. Kijk goed wat je op de foto zet: Goed kijken is het halve werk en dat geldt zeker ook bij fotografie. Door niet ‘zomaar’ een foto te nemen, maar eerst goed te kijken neem je veel bewuster een foto.
  3. Wacht op de spontane momenten: ‘Lach eens even leuk naar de camera!’ Er is natuurlijk niets mis met foto’s die wat minder spontaan zijn, maar het is vaak wel veel leuker om een foto te maken wanneer deze spontaan is. Let dus goed op een maak een foto op spontane momenten!
  4. Gebruik het gouden uurtje: Het uur voordat de zon ondergaat wordt ook wel het ‘gouden uurtje’ genoemd. Het licht is op deze momenten het mooist en hierdoor wordt ook je foto meteen veel mooier.
  5. Vergeet niet zelf te genieten: Foto’s zijn leuk voor later, maar vergeet niet ook te genieten op het moment zelf! Voor je het weet is het moment voorbij en heb je het gemist doordat je de hele tijd door een lens keek.

Deel dit:

Geschreven door: Redactie


Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

260018

Nieuwe leden

26-01-2021
25-01-2021
25-01-2021
24-01-2021

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin