8 praktische tips om je droom nu écht te gaan waarmaken

Daily life / 18 maart 2019
8 praktische tips om je droom nu écht te gaan waarmaken
Shutterstock
Inmiddels is 2019 alweer eventjes bezig en veel goede voornemens zijn inmiddels in de vergetelheid geraakt. Misschien had jij bedacht dat je eindelijk eens je droom wil gaan leven. Tot nu toe is het niet gelukt, maar toch blijft het knagen. Daarom vandaag 8 praktische tips waardoor jij dichterbij je droomdoel komt. Het beste is om ze direct uit te voeren of om nu een moment te plannen om dat te gaan doen.

1. Start NU

Vooruit, je mag deze blog nog uitlezen, maar daarna moet je echt beginnen. Maak je droom concreet en schrijf op een vel papier wat jij wilt bereiken.

2. Maak een collage

Verzamel plaatjes van jouw droom. Dit kan een beetje vaag zijn, maar als je bijvoorbeeld meer wilt genieten, zoek dan plaatjes van onderwerpen waar jij meer van mag genieten. Wil jij eindelijk je eigen tekenstudio? Maak dan een collage van hoe die eruit komt te zien.

3. Visualiseer jezelf in je ideale wereld

Hier moet je wel even de tijd voor nemen. Sluit je ogen en bedenk hoe het zou voelen als jij bezig bent met het realiseren van je droom. Hoe zou de omgeving waar je zit eruit zien? Wat zie je om je heen? En nog belangrijker: hoe fantastisch voel je je wel niet? Hou dat gevoel vast en schrijf het kort voor jezelf op zodat je het niet vergeet.

4. Help jezelf herinneren

Je droom zit vast al een tijdje in je hoofd. Toch is het goed om jezelf eraan te herinneren dat je nu écht stappen gaat zetten. Dit kun je het beste doen door het doel van tip 1, de collage van tip 2 en de visualisatie van tip 3 ergens duidelijk in het zicht te hangen. Ook kun je één van de drie als achtergrond van je telefoon instellen.

5. Maak simpelweg gewoon tijd

Het leven is druk. Het is niet voor niets dat je hier niet eerder aan toe bent gekomen. Misschien gebruik je je tijd al optimaal, maar is er niets dat nog effectiever kan? Een idee om tijd met je vriendinnen optimaal te besteden is om dit lijstje samen af te werken. Zo ben je sociaal bezig én kun je elkaar inspireren.

6. Plan

Je droomdoel is concreet geworden en nu is het tijd om te gaan kijken welke stappen je nodig hebt en hoeveel tijd elke stap gaat kosten. Plan deze stappen in je agenda en bekijk wanneer jouw doel realiteit gaat zijn: aftellen maar!

7. Push jezelf niet te hard

Dat je hebt besloten voor je doel te gaan is fantastisch! Maar overdrijf niet. Er zijn genoeg andere dingen die je aandacht vragen. Wees daarom ook reëel. Welke stappen zijn snel haalbaar en welke kosten wat meer tijd? Wees eerlijk naar jezelf.

8. Vraag hulp

Vaak kun je niet alles in je eentje. Vraag daarom gewoon hulp wanneer je dat nodig hebt.

Dat je deze blog hebt gelezen en misschien zelfs de opdrachten al gedaan hebt, is de eerste stap. Super goed!
Om je daarnaast extra te motiveren zijn we op het forum een topic hierover gestart. Je vindt hem hier. Zien we je daar?

Jij kunt dit! Succes!

Deel dit:

Geschreven door: Annemieke Heller - www.annemiekeheller.nl

Annemieke Heller

Ik ben Annemieke en op dit moment bezig met het waarmaken van mijn grootste droom: het schrijven van een boek. Ik blog erover en wil via mijn website ook anderen helpen met dit doel. Het bezig zijn met het waarmaken van mijn grootste droom voelt zo goed dat het me motiveert om ook andere mensen te inspireren hun dromen waar te maken.

Je kunt me op Instagram volgen voor tips, motivatie en inspiratie of mijn website bezoeken. En vergeet natuurlijk mijn blogs hier niet te volgen!Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 1 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

209126

Nieuwe leden

18-01-2020
18-01-2020
18-01-2020
17-01-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Nieuw artikel