Een spiegelreflexcamera, wat kan je er mee?

Daily life / 25 mei 2017
Een spiegelreflexcamera, wat kan je er mee?
Pexels
We voelen tegenwoordig steeds meer de behoefte om alles vast te leggen met behulp van fotografie. Door social media als Instagram en Facebook wordt het dan ook gestimuleerd om mooie foto's te maken en te delen. Vaak maken we de foto's met de telefoon, maar wil je echt mooie foto's maken, dan heb je toch wel een spiegelreflexcamera nodig.

Waarom zou je een spiegelreflexcamera kopen?

Natuurlijk kun je ook mooie foto's maken met je telefoon, deze zijn dan ook steeds meer afgestemd op het leveren van mooie beelden. Toch is dit niets in vergelijking tot de mogelijkheden van een spiegelreflexcamera. Want als je een mooie reis gaat maken, een belangrijke mijlpaal wilt vastleggen of een leuke shoot wilt doen, dan is zo'n camera echt een aanwinst. Wij geven je 5 goede redenen van de meerwaarde van een spiegelreflex.

1. Persoonlijke instellingen

Met een spiegelreflexcamera kun je de instellingen helemaal aanpassen naar jouw eigen wensen. Stel de camera af op jouw persoonlijke voorkeur of bij de sfeer die bij de shoot past. Praktisch alles is mogelijk om naar keuze in te stellen dus de keuze is all yours.

2. Verschillende lenzen

Je kunt eindeloos variëren met verschillende lenzen, die elk kun eigen specialiteit hebben. Zo heb je macrolenzen waarmee mee mooie detailfoto's kunt maken (denk hierbij aan planten, insecten), groothoeklenzen (voor landschappen of inrichtingen), telelenzen (om dingen ver weg, dichtbij te halen), portretlenzen, fisheyelenzen etc.

3. Scherpte diepte, lichtbalans en snelheid

Met een spiegelreflexcamera kun je alle variabelen zelf instellen. Zo kun je het lichtbalans afstellen, de snelheid waarmee de foto genomen wordt (handig voor sportfotografie) en ook de scherpte diepte. Dus wil je dat de voorgrond helemaal scherp wordt en de achterkant wazig, geen probleem. Of andersom. Je kunt het zo creatief maken als je zelf wilt.

scherpte-diepte-foto

4. Achteraf bewerken

Als je de foto's op .raw fotografeert, dan zou je ze achteraf nog helemaal kunnen bewerken in Photoshop. Natuurlijk moet je hier wel een beetje handig mee zijn, maar als je van fotograferen houdt is dit super leuk om te doen. Hiermee kun je de foto een echte final touch geven.

5. Hoge kwaliteit foto's

En last but not least, de foto's die de camera afleveren zijn van zeer hoge kwaliteit. Hoe beter je lens is, hoe groter je de foto kunt uitvergroten zonder dat deze kwaliteit verliest of onscherp wordt. Top!


Deel dit:

Geschreven door: Redactie


Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 1 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

209020

Nieuwe leden

17-01-2020
17-01-2020
17-01-2020
17-01-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Nieuw artikel