Speel de kerstversie van 'Wie Ben Ik'

Daily life / 26 december 2017
Speel de kerstversie van 'Wie Ben Ik'
Shutterstock
Als je aan kerst denkt, zie je gelijk een aantal belangrijke kerstfiguren voor je. Niets is zo leuk om deze figuren met je vriendinnen of familie op te rakelen... Daarom past het spelen van het spel Wie Ben Ik goed bij deze donkere dagen voor Kerst!

Voor een uurtje lol hoef je deze keer niet veel te doen... Even wat zaken op een rij.

wie is het

Het spel Wie Ben Ik

Wie ben ik is een spel waarbij je ongezien een kaartje op je voorhoofd moet plakken. Vervolgens moet je raden welke persoon, dier of voorwerp op dat kaartje staat! Een heel eenvoudig spel waar je veel plezier aan kunt beleven. Ik heb het daarom omgebouwd tot een kerst-wie ben ik.

Wat heb je nodig:

- een aantal vriendinnen
– spelkaartjes (maak ze zelf of download ze hier )
– een schaar
– plakband

Hoe speel je het?

Print de PDF hierboven uit of maak zelf kaartjes met personen of dingen die je leuk vindt. Plak aan de achterkant van het kaartje een dubbelgevouwen plakbandje of gebruik een memobriefje en plak het kaartje ongezien op iemands voorhoofd.

Er zijn veel speelmanieren te bedenken, bijvoorbeeld:
– Geef iedereen te gelijk een kaartje en laat iedereen om de beurt een vraag stellen. Wie kan de slimste vragen stellen? Wie raad het het eerste?
– Maak 2 teams en speel om de beurt het spel. Ieder teamlid mag dan alleen vragen stellen aan zijn of haar teamleden.
– Je kunt dit spel op tijd spelen. De speler die het het snelste raad heeft gewonnen. Of je kunt iedereen een minuut vraagtijd geven en kijken welk team dan de meeste punten haalt.

Wij hebben gewoon de briefjes op ons voorhoofd geplakt en om de beurt vragen gesteld. Het was leuk om met elkaar te doen! We hebben veel gelachen en... het was nog niet zo eenvoudig om de kaartjes te raden!

Veel plezier!

wie ben ik


Deel dit:

Geschreven door: Petra van Breda - www.woonschrift.nl

Petra van Breda

mijn naam is Petra en er zijn veel dingen die ik graag doe in mijn leven. Eentje ervan is bloggen over interieur. Ik deel graag mijn kennis als interieurstylist, geef tips over kleur of materialen en maak zelfmaakideetjes die je thuis direct kunt maken. Word je nieuwsgierig… kijk dan eens op mijn blog www.woonschrift.nlLees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

218174

Nieuwe leden

27-05-2020
27-05-2020
27-05-2020
26-05-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin