Samenwonen en geld

Daily life / 25 juni 2015
Samenwonen en geld
Shutterstock
Samenwonenden vertellen elkaar niet alles op het gebied van financiën vooral kleine aankopen worden het meeste verzwegen, maar ook zaken als spaargeld en verkeersboetes worden niet altijd met de partner gedeeld. Dat blijkt uit onderzoek van Nationale-Nederlanden onder 1075 samenwoners uitgevoerd door MWM2. De respondenten vielen in de leeftijdsklassen 18-24, 25-34 en 35-45 jaar en woonden maximaal 5 jaar samen.

Niet iedereen is even open in een relatie over de financiën maar toch praten samenwonende stellen wel geregeld over geld. Vier op de tien (43%) praat wekelijks met zijn of haar partner over financiële zaken. Tien procent doet dit zelfs dagelijks. De meeste stellen (62%) weten ruzie over geldzaken echter te vermijden.

Aankoopprijs
15% van de ondervraagden gaf aan soms niet de precieze aankoopprijs van gekochte producten te vertellen aan zijn of haar partner. Bij mannen gaat het dan met name over de aankoopprijs van elektronische apparatuur, bij vrouwen over kleding, waarbij zowel mannen als vrouwen aangeven dat ze er vanuit gaan dat hun partner wel eens de ware aankoopprijs heeft achtergehouden (20%).

Uitstaande leningen
Het onderzoek laat ook zien dat veel samenwoners te maken hebben met leningen. Maar liefst 70% van de samenwonenden gaf aan uitstaande leningen te hebben. De meest voorkomende lening is daarbij de hypotheek (32%), gevolg door rood staan (29%) en een studieschuld (22%). Andere veel voorkomende leningen zijn een doorlopend krediet (13%) en een creditcard (12%). Daar staat tegenover dat 29% van de nieuw samenwonenden aangeeft nooit een schuld te hebben gehad.

Meer over dit hele onderzoek kan je hier lezen.

Praat jij met je partner over financiële zaken? Hebben jullie alles eigenlijk wel goed geregeld?

Deel dit:

Geschreven door: Redactie


Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

223862

Nieuwe leden

15-08-2020
14-08-2020
14-08-2020
14-08-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum