Ogen laten laseren of niet?

Daily life / 04 juni 2017
Ad
Ogen laten laseren of niet?
Shutterstock
Je ogen laten laseren wordt steeds populairder. Je hoort er zoveel over tegenwoordig en eigenlijk is het ook wel een redelijke makkelijke oplossing om van je slechte zicht af te komen. Of is dat te kort door de bocht? Wij doken er vandaag verder in.

Weg met je bril of lenzen

Wanneer je je ogen laat laseren, hoef je geen bril of lenzen meer te dragen tegen je min sterkte. Een hele goede reden, want het scheelt een hoop geregel. Brildragers hebben altijd een tweestrijd in een zwembad of strand, zitten te rommelen met bril versus zonnebril en kunnen er in de zomer nog wel eens last van hebben met het zweten. Draag je lenzen? Dan weet je als geen ander dat droge ogen geregeld voorkomen en dat je er elke dag mee in de weer moet. Bovendien kost het ook best veel geld om keer op keer nieuwe lenzen en de bijbehorende vloeistof of op z'n tijd een nieuwe bril aan te schaffen.

Individu

Goed, nu we de voordelen op een rijtje hebben gezet, gaan we even verder in op het proces van ooglaseren. Het is namelijk belangrijk dat je je goed laat informeren over de mogelijkheden van behandeling in combinatie met jouw ogen. Iedereen is namelijk uniek en het is noodzakelijk dat er naar jou als individu gekeken wordt.

Goede voorbereiding en vooronderzoek

Het laseren van je ogen doe je niet zomaar. Je begint met een vooronderzoek, waar er gekeken wordt naar bijvoorbeeld je oogsterkte, bolling, cilinderafwijking, hoeveelheid traanproductie etc. Na het onderzoek weet je of je in aanmerking komt voor laseren. Er zijn meerdere soorten methodes, daarover kun je door de specialist ingelicht worden. Verzamel vooraf al je vragen, zodat je beslagen ten ijs op je afspraak komt. De behandeling zelf zal niet zo lang duren en in de meeste gevallen heb je alweer snel daarna goed zicht.

Nabehandeling

Het is belangrijk dat je na het laseren een goede nabehandeling krijgt. Let hier goed op bij je behandelaar of ze dit ook aanbieden. Je wilt namelijk het hele traject bij één behandelaar hebben, zodat je bij eventuele complicaties er niet alleen voor komt te staan. Vaak bestaat dit uit een aantal controlemomenten.

Wel of niet laten laseren?

Of je wel of niet voor ooglaseren moet kiezen, kunnen wij niet voor je bepalen. Bovendien zijn wij geen experts en zou je je vooraf goed moeten laten informeren bij een behandelaar. En nog belangrijker, het zal altijd per persoon verschillend blijven. De één vindt het spannend om iets aan zijn of haar ogen te laten doen, terwijl een ander dolgraag van een bril of lenzen af wil. We hopen je vandaag meer inzicht te hebben gegeven in het traject en wanneer je interesse hebt kun je altijd vrijblijvend een vooronderzoek aanvragen.

Zou het laten laseren van je ogen iets voor jou kunnen zijn?


Deel dit:

Geschreven door: Redactie


Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

205444

Nieuwe leden

21-11-2019
21-11-2019
21-11-2019
21-11-2019

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum

Redactie Vriendinnen Online
Geen reacties
11
23