3 tips om meer effect te krijgen in een zoektocht naar een nieuwe baan

Daily life / 23 mei 2019
3 tips om meer effect te krijgen in een zoektocht naar een nieuwe baan
Ken je dat gevoel, dat je een andere baan wilt en denkt vandaag ga ik daar echt eens even voor zitten....maar aan het einde van zo’n dag denkt, wat heb ik nu eigenlijk hiervoor gedaan? Wat is er uit mijn handen gekomen en waar moet ik beginnen? De volgende 3 tips helpen je om minder te doen, maar meer voor elkaar te krijgen.

1. Maak kleiner wat je wilt

We willen van alles; naast onze perfecte baan vinden, willen we thuis ook een perfect leven. We houden allerlei ballen in de lucht, waarvan we denken dat ze belangrijk zijn. We zijn daardoor de hele dag met van alles bezig. We houden ons daardoor ook vaker bezig met dingen op de korte termijn i.p.v. dingen op de lange termijn. Het is juist de kunst om minder te doen en ook om meer dingen te doen voor de lange termijn. Want een nieuwe baan zoeken is iets wat je voor de lange termijn plezier en rust gaat opleveren.

De volgende 3 vragen helpen je hierbij:

  • Wat ga je vandaag doen en maak dit echt heel klein b.v. je netwerk in beeld brengen
  • Waarom ga je dit vandaag doen?
  • In hoeverre draagt dit bij aan het realiseren van je zoektocht naar een nieuwe baan?

2. Als het een keertje anders loopt

Soms besluit je om toch iets anders te doen, dan wat je die dag van plan was. Je hebt iets wat echt moet gebeuren, zoals een overstroming in de badkamer, een kind wat ziek is geworden of je hebt gewoon geen puf. Ook al doe je dan niet hetgeen wat je van plan was, toch is het goed om onderstaande vragen te beantwoorden:

  • Wat maakt dat je vandaag iets anders doet?
  • Hoe vaak gebeurt het dat je iets anders voor laat gaan?
  • Hoe zou je wel iets kunnen doen i.p.v. helemaal niets?
  • Kijk kritisch naar de redenen en wees hierin ook eerlijk naar jezelf toe.

3. Plan ontspan momenten in

Heb je neiging ondanks dit alles toch maar steeds door te blijven rennen. Omdat je druk blijft voelen of omdat én en én vandaag echt moet? Zet dat de wekker op je telefoon aan, zodat je een aantal keren per dag 10 minuten even niks doet. Hierdoor komt je hoofd tot rust. Al die prikkels die je de hele tijd krijgt, maken dat je hersens niet meer goed kunnen focussen en je alleen maar onrust ervaart. Na een rust moment heb je weer frisse energie om geconcentreerd aan de slag te kunnen.

Meer weten over hoe je goed je doelen kunt halen en je energie kunt verdelen over de dag? Download dan mijn gratis werkboek op mijn website mirdroombaan.nl.


Deel dit:

Geschreven door: Mirjam Beek - www.slowandgrow.nl

Mirjam Beek

Ik ben Mirjam 38 jaar moeder van 3 kinderen.  Ik heb een bedrijf in Droombaancoaching. Want ik weet als geen ander hoe het voelt om niet happy te zijn op je werk, er geen voldoening uit te halen en elke dag futloos thuis te komen. Ik gun iedereen werkgeluk, daarom help ik  vrouwen naar het zoeken en realiseren van hun droombaan. Wie weet kan ik je via mijn blogs helpen bij het vinden van meer werkgeluk of zelfs helpen aan je Droombaan.Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

223230

Nieuwe leden

03-08-2020
03-08-2020
03-08-2020
02-08-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin