Netwerken bij het zwembad!

Daily life / 11 augustus 2014
Netwerken bij het zwembad!
Shutterstock
Nog met vakantie maar toch bezig zijn met netwerken? Juist nu kan je dat op een ontspannen manier doen!

De vakantieperiode is in volle gang. Nog even lekker genieten van een ander ritme en nog niet te veel ‘moeten’. In een vorige artikel kon je al een aantal tips lezen om vanuit je hangmat inspiratie op te doen voor je loopbaan. Maar behalve inspiratie opdoen kun je natuurlijk ook prima netwerken in je vakantie!

Zwembadrand
Stel je zit aan de rand van het zwembad. Lezen lukt niet echt want je moet je kinderen in de gaten houden of je boek viel toch wat tegen. Je raakt aan de praat met een andere zwembadbezoeker. Tot zover nog weinig nieuws onder de zon, toch? Nu kun je dat gesprek laten gaan over koetjes en kalfjes of over de kinderen, maar waarom zou je het gesprek ook niet eens een andere draai kunnen geven en subtiel over werk beginnen? Nu moet je dat natuurlijk wel een beetje inkleden want waarschijnlijk zit die ander in de vakantiemodus. Maar na wat ‘social talk’ kun je best vragen hoe lang de ander nog vakantie heeft en of hij/zij weer zin heeft in het werk. Van daaruit is het een kleine stap om een leuk netwerkgesprekje te hebben.
Ben je zelf nog echt aan het oriënteren op ander werk, dan kun je het gesprek gebruiken om eens wat nieuws te horen en nieuwe ideeën op te doen over functies, beroepen of bedrijven. Weet je al wel wat je zoekt, dan gooi je natuurlijk op een gegeven moment je elevatorpitch erin zodat het voor de ander meteen duidelijk is wat je zoekt en kan nadenken of hij wellicht tips voor je heeft.

Terrasje
Misschien zit je niet vaak bij het zwembad, maar een terrasje zal er toch wel een keer van komen. Zeker op een terras van een camping of bij een festival kom je vaak makkelijk in gesprek met anderen. Maak daar gebruik van en vraag ook hier weer naar het werk van anderen of tips voor je zoektocht naar ander werk.

Leuke ober
Wat te denken van de leuke ober die jou na een aantal dagen herkent. Werkt hij daar altijd of heeft hij nog een baan daarnaast? Hoe is hij daar terecht gekomen? Wat vindt hij het allerleukste van dit werk?

Creatief
Zoals gezegd, is het niet handig om altijd direct over werk te beginnen. Niet iedereen heeft daar zin in tijdens de vakantie maar het ligt er wel aan hoe je het doet. Ga dus een beetje creatief te werk en onderwerp de ander niet meteen aan een kruisverhoor. Juist een ontspannen gesprek leent zich op een gegeven moment goed om ook eens over werk te praten. De meeste mensen vinden het namelijk wel leuk als iemand echt in hen geïnteresseerd is. Dat geldt vast ook voor jouzelf dus probeer het gewoon!

Linken
Na afloop van de leuke gesprekjes die je hebt gevoerd, vraag je of de ander op linkedin zit en of je bij thuiskomst mag linken. Niet vergeten dus om direct de namen goed te noteren!

Op deze manier vergroot je je netwerk doordat de mensen die je nu hebt gesproken waarschijnlijk niet bij jou in de buurt wonen en dus weer een heel ander netwerk hebben. Doe er je voordeel mee en maak gebruik van deze mogelijkheden terwijl je lekker nog even vakantie viert!


Deel dit:

Geschreven door: Dorine van Bree - www.dewerkcoach.nu

Dorine van Bree

Hoi, mijn naam is Dorine van Bree. Ik werk als zelfstandig loopbaancoach en trainer onder de naam De Werkcoach. Ik help mensen die op zoek zijn naar ander werk met het achterhalen en vinden van hun droombaan. Voor Vriendinnenonline blog ik over werk, werk zoeken en alles daar omheen. Wil je meer lezen? Vraag dan gratis mijn e-book aan: 'Netwerken, ook iets voor jou!' op www.dewerkcoach.nuLees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 1 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

221686

Nieuwe leden

11-07-2020
10-07-2020
10-07-2020
10-07-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin