Motivatie zoeken en vinden, zo doe je dat!

Daily life / 04 juni 2019
Motivatie zoeken en vinden, zo doe je dat!
Shutterstock
Soms is motivatie vinden om iets daadwerkelijk te gaan doen, heel moeilijk. In dit artikel vind je tips die je hopelijk gaan helpen!

Mogelijk heb je mijn vorige blog over doelen behalen al wel gelezen. Zo niet, klik hier voor het stappenplan om je droomdoel te behalen!

Misschien ben je begonnen, misschien ook niet. Het kan zijn dat je als je begonnen bent heel ver bent gekomen of het zelfs hebt afgemaakt. Het kan ook zijn dat je bent afgehaakt. Dit artikel is voor alle mensen die om één of andere reden zijn gestopt. Of eigenlijk voor zo goed als iedereen, want er komt bijna altijd wel een punt waarop je met je handen in het haar zit en denkt ‘waarom ben ik hier aan begonnen!?’

Help!

Je kunt dan motivatiequotes opzoeken of op een andere plek buiten jezelf naar hulp zoeken, maar volgens mij zit daar niet de echte oplossing. Ga op het moment dat je er even doorheen zit eens rustig zitten en denk bij jezelf precies die gedachte die je even daarvoor boos tegen je zelf uitsprak. Toen legde je de klemtoon op de ‘a’: ‘wáárom ben ik hier aan begonnen?’ Verleg die klemtoon eens naar de ‘o’: ‘waaróm deed je dat?’ Ga bij jezelf de diepte in.

Waarom besloot jij dit te gaan doen? Wat wilde je veranderen? Bij jezelf of misschien wel bij de rest van de wereld. Wilde je ergens aandacht voor vragen? Wilde je een probleem oplossen? Of vond je dat jij zelf gewoon tijd/geld/gezelligheid/een schone woonkamer, vul zelf maar in, verdiende? Dit werkt eigenlijk voor alle dingen, maar ook bij dat ultieme doel dat je ooit nog wil bereiken.

Jouw droomdoel

Natuurlijk zijn motiverende quotes leuk, ze helpen ook best nog wel eens omdat ze je een positieve energie geven. Toch werkt het echt het beste om je ultieme doel binnen je doel weer even voor jezelf helder te krijgen.

Met het verhaal achter je doel zul je niet alleen zelf veel gemotiveerder aan de slag gaan, je zult ook andere mensen er enthousiast over kunnen vertellen en dat wekt interesse. Dat herken je vast wel, zodra iemand vol is van iets kun je wel aan iemands lippen hangen. Je bent reuzebenieuwd naar het verhaal erachter!

Het zal natuurlijk alsnog niet altijd over rozen gaan, maar dan zou het ook geen uitdaging zijn. Uitdagingen zijn helemaal niet slecht! Als je de oorspronkelijke motivatie in gedachten houdt, dan zal het in elk geval wat behapbaarder worden. Wat wil je nog meer!?


Deel dit:

Geschreven door: Annemieke Heller - www.annemiekeheller.nl

Annemieke Heller

Ik ben Annemieke en op dit moment bezig met het waarmaken van mijn grootste droom: het schrijven van een boek. Ik blog erover en wil via mijn website ook anderen helpen met dit doel. Het bezig zijn met het waarmaken van mijn grootste droom voelt zo goed dat het me motiveert om ook andere mensen te inspireren hun dromen waar te maken.

Je kunt me op Instagram volgen voor tips, motivatie en inspiratie of mijn website bezoeken. En vergeet natuurlijk mijn blogs hier niet te volgen!Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 1 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

209126

Nieuwe leden

18-01-2020
18-01-2020
18-01-2020
17-01-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Nieuw artikel