Geen motivatie om aan de slag te gaan? Zo maak je zin!

Daily life / 28 augustus 2018
Geen motivatie om aan de slag te gaan? Zo maak je zin!
Shutterstock
Wat nou als je op een werkdag achter je laptop zit, of het fornuis, tekentafel of welke werkplek dan ook en je absoluut geen motivatie kan vinden om lekker te bezig te gaan? Wij geven je een aantal tips om die motivatie op de krikken.

Neem de tijd

Probeer jezelf niet te pushen als het even niet lukt, doe eerst een andere klus en kom hier later op terug. Als je teveel met “Ik moet dit afmaken” in je hoofd zit dan ben je al gestrest voordat je goed en wel begonnen bent. Daarnaast is het ook belangrijk om genoeg rust en ontspanning in te plannen. Schrijf daarom duidelijk in je agenda wanneer je de deur uit gaat om bijvoorbeeld lekker te lunchen of even een blokje om en houd je hier ook aan.

Alle begin is moeilijk

Wees je ervan bewust dat je niet de enige bent die weleens vast zit. Het is dus ook niet erg om dit toe te geven. Blijft het lastig om te beginnen? Schrijf dan duidelijk op wat je eigenlijk wilt bereiken met deze klus, daaruit blijkt wat er in moet zitten en zo kom je op ideeën voor de uitvoering.

Het monster dat de deadline heet

Laat je niet teveel afleiden door de deadline, als je lekker bezig bent ben je zomaar klaar en houdt je misschien zelfs tijd over. Mocht het toch niet lukken, schroom dan niet om meer tijd voor de klus te vragen. Iedereen verkiest immers kwaliteit boven afgeraffeld werk.

Denk aan de beloning

Zorg dat er altijd iets te ‘verdienen’ is aan het einde van die lastige werkdag. Als dit niet is in de vorm van een financiële beloning van je baas of opdrachtgever, zorg dan zelf voor iets extra’s. Misschien houd je van koken dus kun je daar al naar uit kijken, of heb je ’s avonds iets leuks gepland.

Uiteindelijk zit het vooral in je eigen hoofd dus moet je ook zelf die knop omzetten. Maar dat kan jij, aan het werk en knallen maar!


Deel dit:

Geschreven door: Charlotte Penders - www.charming-stories.com

Charlotte Penders

Hi! Ik ben Charlotte. Schrijven is me met de paplepel ingegoten, ik schrijf ook zeker nog eens een boek. Vooralsnog houd ik me vooral bezig met journalistiek en het schrijven en redigeren van andermans schrijfsels via mijn bedrijf Charming Stories. Daarnaast werk ik parttime in de horeca en houd ik me bezig met muziek, toneel en andere creatieve uitspattingen. Veel ervaringen om met jullie te delen dus!Lees meer over deze blogger

Reacties (1)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 1 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

259980

Nieuwe leden

21-01-2021
21-01-2021
21-01-2021
21-01-2021

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin