Minimaliseer met deze 5 simpele stappen

Daily life / 20 april 2019
Minimaliseer met deze 5 simpele stappen
Shutterstock
Wij als Nederlanders zijn altijd maar druk. Druk met werken, druk met hobby’s en druk met contacten onderhouden. We weten prima dat je soms ook gewoon wat tijd voor jezelf moet pakken in plaats van alleen maar door te gaan. Want alleen maar je tijd besteden aan het verdienen en uitgeven van je geld… daar word je nou niet bepaald gelukkiger van.

Minimalisme is vast niet iets wat je hier voor het eerst leest. Wat mijn interesse aanwakkerde was de documentaire ‘Minimalism’ die ik laatst op Netflix voorbij zag komen. Hierin vertellen Joshua Fields Milburn en Ryan Nicodemus over hoe zij een nieuw pad zijn ingeslagen door hun hele leven om te gooien, met als doel om gelukkiger in het leven te staan. Ze gaven hun miljoenen banen op om te leven met alleen wat zij werkelijk nodig hadden.

Heb jij nou ook interesse in het minimalisme? Volg dan deze 5 simpele stappen om de goede richting op te gaan.

1. Baan

De eerste stap is kijken naar je baan. Ben je blij met je huidige werk? Voegt het waarde toe aan je leven? Voor de meeste mensen is de plek waar je werkt de plek waar je je meeste tijd besteedt, dus is het belangrijk dat je je hier prettig voelt. Hier sta je niet altijd bij stil aangezien er over het algemeen wordt gekeken naar relevantie, salaris, reistijd en toekomstperspectief.

2. Spullen

Nou hoef je van mij natuurlijk niet meteen alle spullen die je niet dagelijks nodig hebt meteen uit het raam te gooien. Wel raad ik je aan om eens in je huis om je heen te kijken. Waardeer je wat je allemaal ziet? Weet je überhaupt wat er allemaal in die la met troep ligt? Om uit te zoeken wat voor spullen waarde geven aan je leven kan je veel rust vinden, en wie weet verdien je er nog wel een zakcentje mee op de volgende rommelmarkt.

3. Geld

Ja, natuurlijk hebben we geld nodig. De huur moet betaald worden, de boodschappen moeten gedaan worden, etc. Maar waar geef je al je geld aan uit? Maak voor jezelf eens een lijstje wat je deze maand hebt besteed. Misschien was je alweer vergeten dat je dat leuke vaasje had gekocht.

Het is bewezen dat we gelukkiger worden wanneer we geld besteden aan ervaringen in plaats van producten. Misschien de volgende keer toch die mooie vaas laten liggen en lekker een dagje sauna pakken.

4. Eten en drinken

Oke, ik moet toegeven dat ik het met deze categorie zelf ook moeilijk heb. Want hoe fijn is het om een uitgebreide maaltijd te eten met een glaasje wijn erbij? Of dat stukje chocolade dat je zo aan zat te kijken. Volgens de minimalistische levensstijl kijk je naar wat je echt nodig hebt, dit geld dus ook voor voedsel. Zo geniet je meer van de maaltijden die je wel hebt en ga je ze meer waarderen.

5. Denkwijze

Je kan nog zoveel uit je leven weghalen, als je op dezelfde manier blijft leven als je daarvoor deed zal er niet veel veranderen. Daarom is het ook van belang dat je zelf goed gaat nadenken wat echt belangrijk voor je is. Wil je gezonder gaan leven, werken aan je relaties, persoonlijk groeien, of wil je ergens aan bijdragen? Door hier over na te denken sta je even stil bij wat jij belangrijk vindt.


Deel dit:

Geschreven door: Redactie


Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 1 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

223230

Nieuwe leden

03-08-2020
03-08-2020
03-08-2020
02-08-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin