Niet met geld, maar met je kennis betalen.. zo doe je dat!

Daily life / 29 januari 2019
Niet met geld, maar met je kennis betalen.. zo doe je dat!
Shutterstock
Je kan voor je talent meer vragen dan alleen geld. Wel eens gedacht aan het aanbieden van je kennis en kunde voor dat van de ander. Dit kan leiden tot interessante samenwerkingen.

Waar men vroeger drie kippen voor een koe ruilde gaan de meeste transacties al weer eeuwen lang met guldens, euro’s of ieder andere valuta. De afgelopen jaren is daar digitaal geld zoals de Bitcoin bijgekomen en kunnen we bijna betalingen doen met onze smartphone. Toch is ruilhandel niet helemaal verleden tijd. Alleen zal het nu meer over diensten gaan dan over de eerste levensbehoeften.

Handige uitkomst voor (beginnende) ondernemers

Voor een (beginnend) ondernemer kan het zelfs een uitkomst zijn. Je betaalt met een dienst of product en krijgt daar als je het goed regelt een andere dienst voor terug die jij ook kan gebruiken. Als talentvolle vrouw kun je je talent inzetten om een dienst terug te vragen. Dus stel dat je mooie foto’s nodig hebt maar zelf beter kan omgaan met een rekenmachine dan met een camera dan kan je een oproep doen voor een fotograaf in ruil voor financieel advies. Of jij ruilt je schrijfskills voor een social media plan. En ga zo maar door. De opties zijn immers eindeloos.

Zou het iets voor jou kunnen zijn?

Om zulke ruilacties in gang te zetten zijn er speciale pagina’s op bijvoorbeeld Facebook. Net als bij een andere verkoopsite doe je een oproep met jouw aanbod erbij vermeld en kan een geïnteresseerde reageren. Op deze manier krijg je niet alleen het gewenste product maar breid je ook je netwerk uit. En dat kan weer leiden tot meer opdrachtgevers, wat een nieuwe ruil in gang kan zetten. Maar gewoon geld factureren voor je dienst kan natuurlijk ook nog steeds. Zou jij werk verrichten als er iets anders dan geld tegenover staat?


Deel dit:

Geschreven door: Charlotte Penders - www.charming-stories.com

Charlotte Penders

Hi! Ik ben Charlotte. Schrijven is me met de paplepel ingegoten, ik schrijf ook zeker nog eens een boek. Vooralsnog houd ik me vooral bezig met journalistiek en het schrijven en redigeren van andermans schrijfsels via mijn bedrijf Charming Stories. Daarnaast werk ik parttime in de horeca en houd ik me bezig met muziek, toneel en andere creatieve uitspattingen. Veel ervaringen om met jullie te delen dus!Lees meer over deze blogger

Reacties (1)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

223228

Nieuwe leden

03-08-2020
03-08-2020
03-08-2020
02-08-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin