Lifehack jij al?

Daily life / 01 mei 2014
Lifehack jij al?
Shutterstock
What the hack! Lifehack jij al? Oftewel: regel jij je leven slim? Dan heb ik het over apps, gadgets en briljante huis-, tuin-, en keukentips.

Lifehackers zijn mensen die tijd en energie willen besparen. Die driftig apps downloaden, grif gadgets aanschaffen en intens blij worden van instructiefilmpjes. Klinkt nerdy, zeg je? Kan wezen, maar het helpt je wel de bordjes hoog te houden. Ik was erg benieuwd naar dit onderwerp en heb er onderzoek naar gedaan, lees mee!

Allereerst kwam ik op de website lifehacking.nl terecht. Zij hebben er het volgende over te zeggen:

Hoe begin je met lifehacking?

Lifehacks zijn binnenweggetjes voor je brein. Creatieve sluiproutes voor je hersens. Manieren om iets slimmer te doen in minder tijd.

Hoe word je een lifehacker? Er is geen opleiding voor, er zijn geen diploma’s, geen certificaat. Het is een mindset, een manier van denken en naar de wereld kijken. Als je in bepaalde situaties denkt “dit zou toch handiger als ik…” of “zou ik hier iets anders relevants mee kunnen doen?” dan ben je al op de goede weg. Een Lifehacker heeft een open kijk naar de wereld, is niet bang voor (technologische) vernieuwing, durft zijn nieuwsgierigheid te delen met anderen, is positief kritisch over de toekomst en durft de status quo aan te vechten. Betekent het dat we constant op de barricades staan voor een betere wereld? Nee, dat hoeft niet. Maar we delen onze kennis en alles wat we leren. We zijn niet bang om vragen te stellen als we iets niet snappen en we kijken hoe we ons online en offline netwerk effectief kunnen inzetten.

Getting Things Done

Daarna kwam ik terecht op gettingthingsdone.com. Een complexe methode waar veel lifehackers fan van zijn. Auteur David Allen draagt talloze takenlijstjes en maar liefst 43 gekleurde mappen aan om effectiever te kunnen werken. Het lijkt de paradox van het lifehacken: om tijd en energie te besparen, moet je er eerst een heleboel tijd en energie in steken. Maar wie heeft er nou zin om zo´n enorm systeem onder de knie te krijgen?

Evernote

Een ander voorbeeld is Evernote, een uitgebreid softwareprogramma waarmee je teksten en beelden kunt vastleggen, archiveren en doorzoeken. Reuze handig, daar niet van: je kunt er van alles in opslaan, er staat altijd een back-up in de cloud, je kunt er goed in samenwerken. Maar voordat je ontdekt wat je er allemaal mee kunt, ben je eeuwen verder.

Overigens beperkt lifehacking zich niet alleen tot digitale trucjes. Ook grootmoeders huis-, tuin-, en keukentips worden enthousiast omarmd. Bijvoorbeeld ´hoe vang ik fruitvliegjes?´ is een van de populairste items op lifehacking.nl.

Met lifehacking ben je voortaan zowel thuis als op het werk helemaal in control. Proberen? De beste lifehacking- apps vind je hier. Lifehack jij al? En wat vind je ervan?


Deel dit:

Geschreven door: Berber Fierstra - www.theberbs.nl

Berber Fierstra

Hola, ik ben Berber! Een blogger die het geluk heeft Gran Canaria haar thuis te noemen. Ik schrijf over alles waar ik gelukkig van word. Dat doe ik niet alleen hier op vriendinnenonline, maar ook op mijn eigen blog www.theberbs.nl.Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

223550

Nieuwe leden

09-08-2020
09-08-2020
09-08-2020
09-08-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin